Bereken, vergelijk en sluit af

Advies nodig?

TELEFONISCH OFFERTE AANVRAGEN

Onze motorverzekering kan ook telefonisch afgesloten worden. We helpen je graag met het berekenen, vergelijken en afsluiten.

Neem gerust telefonisch contact met ons op. Geen wachttijden en direct antwoord op je vragen! Nadat je een verzekering afsluit heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Je kunt in deze periode alles kosteloos annuleren.

BETROUWBARE MOTOR VERZEKERING

Sluit je via ons een verzekering af dan ben je verzekerd bij een van de beste en grootste verzekeraars van Nederland, alleen de beste verzekeraars zijn opgenomen in onze motorverzekering vergelijker.

AANGESLOTEN VERZEKERAARS BESTELAUTOVERZEKERING VERGELIJKEN

Aegon, Allianz Nederland, ASR Verzekeringen, Delta Lloyd, Generali, Goudse (de), London Verzekeringen, Nationale-Nederlanden en REAAL.

Bel ons gerust om te kijken wat je gevoel bij ons is. Of vraag een volledig vrijblijvende offerte aan en neem deze rustig door, je zit nergens aan vast.


SOORTEN GEBRUIK

Hieronder zijn de soorten gebruik van de motor die wij kunnen verzekeren.

 • Particulier
 • Zakelijk
 • Lesmotor
 • Koerier en bezorging

BEVEILIGINGSEISEN BEREKENEN VOOR MIJN MOTOR

Elke verzekeraar heeft andere polisvoorwaarden. Erachter komen welke beveiligingseisen voor jouw motor gevraagd worden doe je als volgt.

HOE WERKT HET?

Vul hierboven in het blauwe vlak jouw gegevens in en klik op berekenen. Je ziet een lijst met verzekeraars en bijbehorende premies. Vervolgens klik je rechts op info bij de verzekeraar waarvan jij wil weten welke beveiligingseisen er gevraagd worden voor jouw kenteken. Op de pagina die geopend word staan de beveiligingseisen voor jouw motor.


MEEST VOORKOMENDE BEVEILIGINGSEISEN MOTORVERZEKERING

ART GOEDGEKEURD KLASSE 4

Het standaardslot dat af-fabriek op je motor zit; én een slot met het ART-keurmerk, klasse 4. Je moet kunnen aantonen dat deze beveiliging aanwezig was. Dat toon je aan met de sleutels en met de aankoopnota.

BEVEILIGING SCM KLASSE M1 / KLASSE M2 / KLASSE M3

Uw motor heeft een beveiligingssysteem dat in de fabriek is ingebouwd. Dit beveiligingssysteem is minimaal gelijkwaardig aan SCM klasse M1, klasse M2 of klasse M3 (de klasse is hier afhankelijk van de motor). Je laat dit systeem goed onderhouden. Dit systeem werkte op het moment van de gebeurtenis. U bent verplicht om dit aannemelijk te maken als wij dit van u vragen.
OF
Je motor heeft minimaal een beveiligingssysteem van SCM klasse M1, klasse M2 of klasse M3 (de klasse is hier afhankelijk van de motor). Je zorgt ervoor dat het certificaat van dit systeem geldig blijft. Je doet dat door het systeem te laten herkeuren als dat nodig is. Op het certificaat lees je hoe dit moet en wanneer.


ALLES OVER DE GESTELDE BEVEILIGINGSEISEN

WAT IS EEN ART GOEDGEKEURD SLOT?

Dit zijn sloten met het ART keurmerk afgegeven door stichting ART. Op ART sloten vind je het ART logo, dit logo vind je in de form van een sticker, opdruk of is ingefreesd.

Aan dit logo kan je op de volgende wijze zien van welke klasse het slot is. Rechtsboven naast de letters ART zie een cijfer staan, dit cijfer geeft de klasse aan. Bijvoorbeeld cijfer 3 is ART 3 slot. Links naast de letters ART zie je 1 tot 5 sterren staan. Via het aantal sterren kun je de klasse aflezen. Bijvoorbeeld 4 sterren betekend ART 4 slot.

WAT IS SCM M1 KLASSE? DIT ZEGT HET KIWA:

Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de motor verhindert, geen detectie en geen alarmering.

 • Blokkering op het motormanagement
 • Aanvalsbestendigheid minimaal drie minuten

WAT IS EEN SCM M2 KLASSE? DIT ZEGT HET KIWA:

Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de motor verhindert, alarmering middels noodstroom sirene, uitgebreid met kanteldetectie.

 • Blokkering conform klasse M1 met een aanvalsbestendigheid van minimaal 3 minuten.
 • Optische signalering
 • Kanteldetectie
 • Bewegingsdetectie
 • Akoestische signalering door middel van een noodstroom sirene

WAT IS EEN SCM M3 KLASSE? DIT ZEGT HET KIWA:

Bestaande uit een systeem van de klasse M1 of M2, aangevuld met een voertuigvolgsysteem.


OVERIGE VEELGESTELDE VRAGEN OVER BEVEILIGINGSEISEN

WAT WORDT ER BEDOELD MET OP EIGEN KRACHT VERPLAATSEN?

Dit betekent dat je motor een beveiliging heeft dat voorkomt dat je motor zich op eigen kracht kan verplaatsen.

WAT WORDT ER BEDOELD MET BLOKKERING OP HET MOTORMANAGEMENT?

Blokkering op het motormanagement betekent dat er (af fabriek) een startonderbreker op zit. Indien er af fabriek geen startonderbreker op zit kan dit later worden ingebouwd. Dit beveiligingssysteem moet direct automatisch inschakelen na het uitschakelen van het contact.

WAT WORDT ER BEDOELD MET EEN AANVALSBESTENDIGHEID VAN TENMINSTE DRIE MINUTEN?

Een aanvalsbestendigheid van tenminste drie minuten houd in dat het systeem op geen enkele wijze binnen drie minuten op een zodanige wijze gesaboteerd of gemanipuleerd kan worden dat het voertuig op eigen kracht verplaatst kan worden. Een blokkering op het motormanagement resulteert in een aanvalsbestendigheid van minimaal drie minuten.

WAT IS BEWEGINGSDETECTIE?

Op het moment dat de motor beweegt moet het alarm worden ingeschakeld.

WAT IS KANTELDETECTIE?

Kanteldetectie houd in dat als de motor kantelt het alarm afgaat.

WAT IS ALARMERING DOOR NOODSTROOM SIRENE?

Alarmering via noodstroomsirene betekent dat als de gebruikelijke elektrische voeding wegvalt het alarm afgaat door een noodstroom.

WAT IS OPTISCHE SIGNALERING?

Optische signalering houd in dat je kan zien dat het alarm afgaat. Bijvoorbeeld dat alle knipperlichten/richtingaanwijzers tegelijk knipperen.

WAT IS AKOESTISCHE SIGNALERING?

Akoestische signalering betekent dat als het alarm wordt ingeschakeld, er een sirene (geluid) afgaat.

WAT IS EEN VOERTUIGVOLGSYSTEEM?

Dit is een systeem dat de positie van de motor kan bepalen en dit door kan geven aan de meldkamer. Dit kan een actief of passief volgsysteem zijn dit is afhankelijk van de basisbeveiliging van je motor.

ZOMERTIJD EN WINTERSTOP


ZOMERTIJD EN WINTERSTOP

Mocht je je motor alleen in de zomer of niet in de winter gebruiken kan je bij sommige motorverzekeringen een korting krijgen. Je kan kiezen voor de clausule zomertijd of winterstop. In deze periode mag er dan niet met de motor worden gereden.

PERIODE

Clausule winterstop begint op 1 december en duurt tot 1 maart.
Clausule zomertijd begint op de laatste zondag van maart en stopt op de laatste zondag van oktober.

DEKKING CASCO

Indien je (beperkt) casco verzekerd bent ben je wel gewoon verzekerd voor schade door brand of diefstal in deze periode.


STANDAARD INFORMATIE MOTORRIJTUIGVERZEKERINGEN

Standaard informatie over motorrijtuigverzekeringen behandelen wij op een aparte pagina algemene informatie motorrijtuigenverzekeringen. Op deze pagina lees je alles over onderstaande punten.

1. STANDAARD VERZEKERINGEN

 • WA bestelautoverzekering grijs kenteken
 • WA bestelautoverzekering grijs kenteken
 • WA all risk bestelautoverzekering grijs kenteken

2. AANVULLENDE VERZEKERINGEN

 • Ongevallen inzittendenbescherming
 • Schade inzittendenbescherming
 • Verhaalrechtsbijstand
 • Pechhulp
 • No-claimbeschermer

3. SCHADEVRIJE JAREN

 • Roy data
 • Schadevrije jaren berekenen
 • Buitenlandse bonus malus
 • Verklaring werkgever
 • Verklaring leasemaatschappij
 • Extra bonus treden
 • Schadevrije jaren overdragen

MOTORVERZEKERING AFSLUITEN

Sluit bovenaan deze pagina zelf een motorverzekering af, of bel ons wij helpen je graag! Geen wachttijden en direct de juiste medewerker aan de telefoon!