fbpx

Koeriersverzekering

Premie berekenen

Premie berekenen


100% de goedkoopste!

We zijn niet aan verzekeraars gebonden, dus kunnen we het voordeligste tarief voor je vinden.

Direct Verzekerd

Regel in slechts 2 minuten je verzekering en onderteken online voor jouw directe dekking.

Zakelijk gebruik

Onze verzekeringen zijn geschikt voor bedrijven, zowel zakelijk als privé is gebruik toegestaan.

Bestelauto Verzekeren - Onze specialist Jasper helpt je graag bij het afsluiten van jouw nieuwe verzekering.

Op zoek naar een koeriersverzekering Jasper is specialist in het afsluiten van verzekeringen voor koeriers. Kom direct in contact met Jasper voor het beste advies en de beste deal.

Jasper

Adviseur Zakelijk

Online je verzekering afsluiten? App dan met Jasper. Specialist in Zakelijke Verzekeringen.

Whatsapp nu met Jasper

Specialist in het verzekeren van koeriersvoertuigen

JW verzekeringen BV
4.6
Gebaseerd op 299 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Bereken direct jouw premie ->


Chat direct met een medewerker

Koeriersverzekering

Er zijn veel verschillende soorten koeriers- en transportbedrijven met allemaal hun eigen specialiteit. Op het moment dat jij als koerier goederen van derden vervoert adviseren wij een speciale koeriersverzekering af te sluiten. Heb jij een transportbedrijf? Dan kun je een logistieke dienstverlening verzekering afsluiten. Premies van transportbedrijven zijn vaak lager dan die van koeriersbedrijven. De premies van koeriersverzekeringen worden op basis van het soort voertuig bepaald. De soorten koeriersverzekeringen zijn onderverdeeld in verzekeringen voor fietskoeriers, bezorgscooters, koeriersbussen en bezorgauto’s.

Pakketbezorging met een koeriersbus komt het meest voor. Grote opdrachtgevers van pakketbezorging door koeriersbedrijven zijn post NL en DHL

Een bestelauto verzekeren voor een koeriersbedrijf is niet zo makkelijk. De meeste verzekeraars die bestelautoverzekeringen aanbieden zijn terughoudend in het verzekeren van koeriersbedrijven. Verzekeraars die wel een koeriersbedrijf kunnen verzekeren hebben speciale regels en tarieven gemaakt voor koeriersbedrijven. De reden hiervoor is het grotere risico op schade bij koeriersbedrijven. Bij het bezorgen van pakketten worden er onder tijdsdruk – vaak binnen de bebouwde kom – vele kilometers gemaakt. Bij de vele dagelijkse stops is de kans op schade groter dan in andere branches. 

Koeriersbus verzekeren

Als je als koerier werkt en een bus gebruikt om goederen van derden te vervoeren, is het belangrijk om deze bus goed te verzekeren. Bij het verzekeren van een koeriersbus adviseren wij om te kiezen voor een speciale koeriersverzekering. Onze speciale koeriersverzekering is alleen beschikbaar voor bestelbussen en is niet beschikbaar voor gewone zakelijke autoverzekeringen. Alleen bestelauto’s met een grijs kenteken kun je verzekeren via onze koeriersverzekering.

Bij ons kun je terecht voor een koeriersverzekering op maat. Je kunt online zelf onze premies berekenen, een verzekering aanvragen en de verschillende opties vergelijken. Zo kun je kiezen voor een WA-verzekering, maar ook voor aanvullende dekkingen zoals WA beperkt casco of WA volledig casco. Daarnaast kun je bij JW Verzekeringen ook terecht voor aanvullende verzekeringen zoals een inzittendenverzekering of een transportdekking voor de vervoerde goederen. 

Om een koeriersverzekering af te sluiten, dien je bij ons wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo moet je een geldig rijbewijs hebben, de bus op jouw eigen naam hebben staan en mag de bus niet ouder zijn dan 15 jaar. Ook wordt er gekeken naar het soort goederen dat je vervoert en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Op basis van deze gegevens wordt de premie bepaald.

Bestelbus verzekeren - JW Verzekeringen

Koeriers verzekering

Een koeriersverzekering is een speciale verzekering voor koeriersbedrijven of personen die als koerier werken. Deze verzekering biedt dekking voor schade die ontstaat tijdens het bezorgen van goederen of documenten van derden. Een koeriersverzekering kan verschillende dekkingen bieden, zoals een WA-verzekering, WA + beperkt casco of een All Risk-verzekering. Het is belangrijk om te kijken naar de dekking die het beste past bij de activiteiten van het koeriersbedrijf en de risico’s die hiermee gepaard gaan. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de premie van de koeriersverzekering. Het is mogelijk om premies van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken om de meest geschikte en goedkoopste koeriersverzekering te vinden.

Koeriers verzekering vergelijken

Om koeriersverzekeringen te vergelijken, kun je het beste beginnen met een online onderzoek. Er zijn verschillende websites en vergelijkingstools die je kunt gebruiken om koeriersverzekeringen van verschillende aanbieders te vergelijken. Je kunt ook de websites van verzekeringsmaatschappijen bezoeken die koeriersverzekeringen aanbieden en hun voorwaarden en tarieven vergelijken. Soms biedt een gewone bedrijfswagenverzekering een aanvullend dekking voor koeriersgebruik en soms worden er speciale koeriersverzekeringen aangeboden.

Het is belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de dekking die wordt geboden. Zorg ervoor dat de verzekering voldoende dekking biedt voor de risico’s die je als koerier loopt, zoals aansprakelijkheid, diefstal en schade aan de voertuigen en aan de lading. Als je twijfelt over welke koeriersverzekering het beste bij jouw situatie past, kun je ook contact opnemen met onze verzekeringsadviseurs. Onze adviseurs kunnen jou helpen bij het vinden van de juiste dekking tegen een redelijke prijs.

Koerier auto verzekeren

De meeste koeriersbedrijven hebben een bestelauto waarmee goederen worden vervoerd. Als je als koerier werkt en een auto gebruikt om goederen te vervoeren, is het belangrijk om een passende bedrijfsauto verzekering te hebben om jezelf en jouw voertuig te beschermen. Ook voor een bedrijfsauto is een speciale koeriersverzekering nodig die speciaal is ontworpen voor koeriers en bezorgers.

Als je als koerier werkt, is het – bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering belangrijk – om aan te geven dat je dit beroep uitoefent bij het afsluiten van een zakelijke auto verzekering. Zo weet de verzekeraar waarvoor het voertuig wordt gebruikt en kan deze een passende premie berekenen. Bovendien kan het niet vermelden van het beroep leiden tot het niet uitkeren van schade in geval van een ongeval. Vergeet niet om bij het vergelijken van koeriersverzekeringen niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de dekking en de voorwaarden van de verzekering.

Autoverzekering koerier

Een autoverzekering voor een koerier kan duurder uitvallen dan voor een particulier, omdat er meer risico’s zijn verbonden aan het beroep zijn verbonden. Koeriers rijden vaak meer kilometers en vervoeren vaak waardevolle goederen, wat de kans op een ongeval of diefstal vergroot. Daarnaast kunnen er ook andere risico’s zijn, zoals het risico op verkeerde levering of verlies van pakketten.

Het is daarom belangrijk om als koerier goed te kijken naar de verschillende opties voor een autoverzekering en te letten op de dekking en premie. Je kunt bij verschillende verzekeraars terecht voor een autoverzekering als koerier. Het kan lonen om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken om op die manier de beste en goedkoopste optie te vinden.

Bestelauto verzekeren koeriersdienst

Als je een bestelauto gebruikt voor koeriersdiensten, dan heb je een speciale verzekering nodig die is afgestemd op deze activiteit. Dit wordt ook wel een koeriersverzekering genoemd. Met deze verzekering ben je gedekt voor het vervoeren van goederen van derden. De meeste koeriersbedrijven zijn een eenmanszaak ZZP. Een bus verzekeren ZZP voor een koeriersbedrijf is onze specialiteit. Ook voor eenmanszaken die alleen werken en tevens aan koeriersdiensten voldoen, is een verzekering mogelijk. Denk aan een bedrijf die tweedehands kinderkleding verkoopt en verstuurd.

Bij het afsluiten van een koeriersverzekering is het belangrijk om goed te kijken naar de dekking en voorwaarden. Het is aan te raden om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken om zo de beste deal te vinden. Wij adviseren om eerst advies in te winnen bij een specialist in het verzekeren van koeriersbedrijven, zodat je zeker weet dat je de juiste dekking hebt en niet te veel betaalt.

Koeriersdienst verzekeren

Een koeriersdienst kan werken met een fiets, scooter, bestelauto, vrachtauto of zakelijke auto. Niet alleen tijdens de ritten loop je risico maar er bestaan ook aansprakelijkheidsrisico’s voor schade die jouw personeel oploopt. Wij bieden voor koeriersbedrijven pakketverzekeringen – met onder andere een zakelijke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering AVB – aan die speciaal zijn afgestemd op de risico’s van koeriersdiensten. Je kunt bij ons online een premieberekening doen en direct een verzekering afsluiten die past bij jouw situatie. We adviseren je graag over alle bedrijfsrisico’s van jouw koeriersbedrijf, adviseren jou over de dekking die het beste bij jouw koeriersdienst past en helpen jou bij eventuele schadeafhandeling.

Onze koerier-referenties

Team Cargo

Team Cargo is gespecialiseerd in pakketbezorging in alle soorten en maten.