fbpx
JW verzekeringen

Taxiverzekering

Premie berekenen

Premie berekenen taxi


Ik ben gespecialiseerd op het gebied van taxiverzekering. Inmiddels heb ik al meer dan 1000 taxiondernemingen verzekerd en weet ik precies welke verzekeraar het best is voor jou. Kom direct in contact met Daphne voor het beste advies en de beste deal.

Daphne

Adviseur Zakelijk

Wil jij jouw taxi verzekeren? Daphne helpt je hier graag bij.
TAXI VERZEKERING

Direct verzekerd bij de
goedkoopste taxiverzekeraar

 • Aanvragen! Wij helpen binnen 5 minuten

  WhatsApp, bel, mail ons of gebruik bovenstaand formulier om de goedkoopste taxiverzekering aan te vragen. Het aanvragen is al met het beantwoorden van 6 korte vragen gelukt.

 • Binnen 2 uur ontvang je een offerte op maat!

  Nadat je jouw aanvraag hebt gedaan, gaan onze specialisten direct voor je aan de slag. Binnen 2 uur ontvang jij een persoonlijk aanbod voor je taxiverzekering.

 • Je bent direct verzekerd!

  Ben je akkoord met je voorstel? Dan ben je direct verzekerd en gedekt en kan je direct aan het werk! Jouw groene kaart en polis worden dezelfde dag opgestuurd, zodat je die eventueel aan je opdrachtgevers als Uber en Bolt kunt laten zien.

Taxiverzekering adviseurs in zakelijke verzekeringen gespecialiseerd in het vergelijken van taxiverzekeraars

Onze specialisten in taxiverzekeringen Wout, Daphne & Jasper zitten nu voor je klaar om je direct te helpen aan de beste en goedkoopste taxiverzekering. Binnen 5 minuten een aanvraag!

Dé goedkoopste taxiverzekeringen

Taxi Heel Nederland

Werkgebied inclusief grote steden
254,- All-Risk
 • Inclusief assurantiebelasting
 • Schadevrije jaren: 4
 • Taxi: Mercedes E-Klasse 2019

Taxi Heel Nederland

Werkgebied inclusief grote steden
170,- All-Risk
 • Inclusief assurantiebelasting
 • Schadevrije jaren: 8
 • Taxi: Mercedes C-Klasse 2019

Taxi Heel Nederland

Werkgebied inclusief grote steden
99,- WA
 • Inclusief assurantiebelasting
 • Schadevrije jaren: 10
 • Taxi: Toyota Prius

3 manieren om jouw taxiverzekering af te sluiten. Welke kies jij?

Vul onderstaand formulier in!

Terugbelverzoek - Wij bellen je binnen 15 minuten terug!

Direct contact

Taxiverzekering adviseurs in zakelijke verzekeringen gespecialiseerd in het vergelijken van taxiverzekeraars

Onze specialisten staan voor je klaar:

Wij zijn gespecialiseerd in een taxi auto verzekeren

Ben je op zoek naar een verzekering voor jouw taxi? Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van alle soorten taxi's en taxibedrijven. Wij vergelijken alle verzekeraars en vinden zo de best passende verzekering voor jouw als taxibedrijf.

Taxiverzekering adviseur in zakelijke verzekeringen

Fijn dat we alle verzekeringen gecombineerd bij JW Verzekering hebben kunnen onderbrengen voor een mooi scherp tarief en daarbij horende extra pakketkorting. Een fijne samenwerking. 

Erik Schouten

Klant JW Verzekeringen

Wanneer is een taxiverzekering nodig

Je bent een taxiondernemer, je onderneming staat ingeschreven bij de KVK en hebt een taxivergunning. Nu koop je een auto welke je gaat gebruiken voor het vervoeren van personen tegen betaling. Je kunt een auto met een taxiregistratie kopen of je kunt een auto kopen en hier zelf een taxiregistratie voor regelen.

Auto met taxi registratie

Koop je een auto met taxiregistratie dan moet je gelijk een taxiverzekering aanvragen. Voor een auto met taxiregistratie worden blauwe kentekenplaten afgegeven. Het is niet toegestaan om voor een voertuig met taxiregistratie een privé-autoverzekering of zakelijke autoverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om aan jouw verzekeraar goed door te geven dat dat jouw voertuig een taxi betreft. Geef je dit niet door? Dan ben je niet verzekerd. 

Auto zonder taxiregistratie

Een taxiondernemer kan een auto kopen zonder taxiregistratie en zelf later een taxiregistratie aanvragen. Voor een zakelijk aangeschafte auto zonder taxiregistratie kun je wel tijdelijk een zakelijke autoverzekering afsluiten voor het voertuig. Ook kun je tegelijkertijd een taxiverzekering aanvragen als het voertuig op dat moment nog geen taxi is. Met een taxiverzekering is privégebruik van het voertuig toegestaan. Met een zakelijke autoverzekering zonder taxiregistratie mag je nog geen personen vervoeren tegen betaling. Is jouw taxiregistratie goedgekeurd en heb je nog geen taxiverzekering? Dan moet je direct een taxiverzekering afsluiten en jouw zakelijke autoverzekering opzeggen. Geef je dit niet door? Dan ben je niet verzekerd. 

Taxi verzekering

De belangrijkste en grootste aanbieders van taxi verzekeringen in Nederland zijn op dit moment: JW verzekeringen, Merkelbag, Traksi, Inshur en Centraal Beheer Achmea. De belangrijkste en grootste Nederlandse taxiverzekeraars zijn op dit moment: Vereende, ASR, Avero Achmea en De Goudse.

Verzekering voor taxiklanten

Het is belangrijk om een goede verzekering af te sluiten voor jouw klanten. Doe jij dit niet en heeft jouw klant schade? Dan kan jij daarvoor verantwoordelijk voor worden gehouden volgens de Wet Personenvervoer 2000. Zelfs als je er zelf niks aan kon doen kan jij verantwoordelijk zijn voor de schade die jouw passagiers oplopen. 

Klant heeft schade: jouw schuld

Het is mogelijk dat jouw klant schade oploopt door jouw toedoen. Jij ziet bijvoorbeeld een voertuig van rechts over het hoofd, veroorzaakt daardoor een botsing en de inzittende lopen door dit ongeval letsel op. De WA-verzekering dekt de schade aan derden, dus in dit geval niet alleen de schade aan het voertuig van de tegenpartij maar ook de letselschade die je passagiers door dit ongeval hebben opgelopen. Voor dit risico ben je verzekerd via de verplichte WA taxiverzekering

Klant heeft schade: niet jouw schuld

De verplichte WA-taxiverzekering dekt schades waar jij aansprakelijk voor bent. De Wet personenvervoer 2000 stelt dat jij verantwoordelijk bent voor jouw klanten, zelfs als jij niet aansprakelijk bent. Heeft jouw klant tijdens een rit letselschade opgelopen en kun jijovermacht aantonen? Ook dan nog kun jij volgens de Wet personenvervoer moeten opdraaien voor de schade van jouw klant. Er is bijvoorbeeld sprake zijn van overmacht op het moment dat er een boom op jouw taxi waait tijdens een storm en jouw klant hierdoor letsel oploopt. Om jou voor dit risico in te dekken, adviseren wij jou een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) af te sluiten. Deze verzekering biedt ook dekking aan jouw klanten op het moment dat jij niet aansprakelijk bent.

Verzekering voor de taxibestuurder

De WA-taxiverzekering dekt schade die jij veroorzaakt aan derden. Jouw klanten zijn ook derden en zijn daarom verzekerd via de WA-dekking voor schades die jouw schuld zijn. De bestuurder zelf is daarentegen niet via gedekt via de WA-taxiverzekering. Voor de bestuurder adviseren wij om een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) af te sluiten. Veel taxiverzekeraars bieden dit aan als aanvullende dekking bij de taxiverzekering. Doen ze dit niet? Dan adviseren wij de bestuurder hier een losse verzekering voor af te sluiten. Deze verzekering kunnen wij los aanbieden vanaf €9,- per maand met een dekking tot maximaal €2.500.000,- voor de bestuurder. 

Goedkope taxiverzekeraars

Ben je op zoek naar een goedkope taxiverzekering? Onze specialisten vergelijken bijna alle aanbieders in Nederland van taxiverzekeringen in Nederland. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe goedkoper jouw taxiverzekering is. Heb je nog geen of weinig schadevrije jaren opgebouwd via jouw taxionderneming, maar wel een privéauto met schadevrije jaren? Dan adviseren wij vaak om de schadevrije jaren van de privéauto over te nemen op jouw taxiverzekering. Hierdoor wordt de premie van de taxiverzekering veel lager en heb jij de goedkoopste taxiverzekering.

Inshur

Inshur is begonnen in New York met het verzekeren van taxi’s. Na dat succes hebben ze Londen verovert en sinds 2020 zijn zij actief in Nederland. Naast het verzekeren van taxivoertuigen hebben zij ambities om binnenkort ook een bestelauto verzekering te lanceren.  Inshur is een volmachtbedrijf en heeft een eigen taxiverzekering ontwikkeld. De verzekeraar en risicodrager van deze taxiverzekering is Wakam. Wakam is een verzekeraar uit Frankrijk dat gevestigd is in Parijs. Inshur adviseert en vergelijkt geen andere taxiverzekeringen. Inshur brengt hun taxiverzekering zelf rechtstreeks op de markt via Uber en Bolt. Ook is het mogelijk om via ons als tussenpersoon een verzekering bij INSHUR af te sluiten. 

JW taxi verzekering

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon en onafhankelijke verzekeringsadviseur. Ons kantoor is een van de grootste marktleiders op het gebied van taxiverzekeringen. Daphne, Jasper en Wout zijn onze taxispecialisten en hebben samen al duizenden taxiondernemers geholpen aan een passende taxiverzekering. Of je nu naar de plaatselijke voetbalclub rijdt of naar de luchthaven zoals goede klant Taxi Centrale Egmond doet, bij JW Verzekeringen ben je bij het goede adres. Wij vergelijken en adviseren de volgende Nederlandse aanbieders van taxiverzekeringen: De Vereende, ASR, De Goudse. Ook buitenlandse verzekeraars zoals Inshur en Victor zijn via ons mogelijk om af te sluiten. Vraag je bij ons een offerte aan? Dan gaat een van onze taxispecialisten verschillende offertes aanvragen. De goedkoopste en beste aanbieding(en) ontvang jij van ons!

De Vereende taxiverzekering

De Vereende taxiverzekering is voor taxiondernemers die moeite hebben om zich ergens anders te verzekeren. Veel taxirisico’s die bijvoorbeeld bij de Vereende terechtkomen zijn: taxiverhuur, jonge bestuurders onder de 23, wanbetalers en met een negatief schadeverloop. Als andere verzekeraars het risico te groot vinden om jou te verzekeren kun je bij de Vereende terecht. De premie voor een taxiverzekering bij de Vereende ligt daardoor over het algemeen hoger en de voorwaarden zijn minder dan bij de meeste andere taxiverzekeraars.

ASR Taxiverzekering

De ASR Taxiverzekering is een verzekering die speciaal is ontworpen voor taxichauffeurs. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade aan derden en kun je aanvullend kiezen voor dekking voor schade aan je eigen taxi, evenals voor persoonlijke ongevallen. De ASR Taxiverzekering biedt verschillende dekkingsopties, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw specifieke situatie past. De dekkingsopties van de ASR Taxiverzekering zijn onder andere WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), beperkt casco en volledig casco. Met de WA-dekking ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan anderen. Met beperkt casco ben je ook verzekerd voor schade aan jouw taxi door onder andere brand, diefstal en storm. Met volledig casco ben je ook verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan jouw taxi, bijvoorbeeld door een ongeval. Als je geïnteresseerd bent in de ASR Taxiverzekering, kun je contact opnemen met JW Verzekeringen voor meer informatie en advies. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste dekking voor jouw specifieke situatie als taxichauffeur.

Uber verzekering

Wij van JW Verzekeringen begrijpen dat het voor Uber-chauffeurs belangrijk is om goed verzekerd te zijn. Hoewel Uber in de meeste landen een beperkte verzekering aanbiedt tijdens het gebruik van de Uber-app, raden wij aan ook zelf een verzekering af te sluiten om ervoor te zorgen dat je goed gedekt bent. Wij kunnen jou helpen bij het vinden van een verzekering die past bij jouw specifieke situatie als Uber-chauffeur. Onze experts kunnen jou adviseren over de verschillende dekkingsopties die beschikbaar zijn en welke dekking het beste past bij jouw behoeften en budget. Zo kun je er zeker van zijn dat je goed gedekt bent tijdens het gebruik van de Uber-app.

Het is belangrijk om te weten dat het afsluiten van een verzekering voor Uber-chauffeurs vaak duurder is dan een reguliere autoverzekering vanwege het hogere risico dat gepaard gaat met het vervoeren van passagiers tegen betaling. Daarom is het van belang om goed te vergelijken tussen verschillende verzekeraars. Op die manier krijg jij de beste deal voor jouw specifieke situatie. Hierin zijn onze adviseurs gespecialiseerd en helpen jou graag bij het vinden van een passende Uber-taxiverzekering voor jou. Als je geïnteresseerd bent in het afsluiten van een verzekering voor jouw werk als Uber-chauffeur, kun je contact opnemen met ons bij JW Verzekeringen voor meer informatie en advies.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering AVB voor taxiondernemers

Taxibedrijf met 1 taxi, verzekerd bedrag € 2.500.000 per aanspraak, met een maximum van € 5.000.000 per verzekeringsjaar. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering AVB dekt schade aan personen en zaken veroorzaakt door de taxiondernemer tijden het uitoefenen van zijn beroep. Eigen risico €250,-. Premie € 9,39 per maand, inclusief pakketkorting en assurantiebelasting. Deze verzekering is voldoet aan de eisen van de TX-keur.

Jouw premie is
Succesvol berekend!

Wij sturen jouw persoonlijke voorstel naar je via Whatsapp & Mail. Doorgaans binnen 10 minuten.