fbpx

Bestelauto Verzekeren

Premie berekenen

Premie berekenen


100% de goedkoopste!

We zijn niet aan verzekeraars gebonden, dus kunnen we het voordeligste tarief voor je vinden.

Direct Verzekerd

Regel in slechts 2 minuten je verzekering en onderteken online voor jouw directe dekking.

Zakelijk gebruik

Onze verzekeringen zijn geschikt voor bedrijven, zowel zakelijk als privé is gebruik toegestaan.

Bestelauto Verzekeren - Onze specialist Jasper helpt je graag bij het afsluiten van jouw nieuwe verzekering.

Bestelauto Verzekeren? Jasper is specialist in het verzekeren van bestelauto's voor zakelijk gebruik. Kom direct in contact met Jasper voor het beste advies en de beste deal.

Jasper

Adviseur Zakelijk

Online je verzekering afsluiten? App dan met Jasper. Specialist in Zakelijke Verzekeringen.

Whatsapp nu met Jasper

Specialist in het verzekeren van alle soorten bestelauto's

JW verzekeringen BV
4.6
Gebaseerd op 299 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Bereken direct jouw premie ->


Kopstukje Chat formulier JW Verzekeringen

Chat direct met een medewerker

Bestelauto verzekeren

Een bestelauto verzekeren kan best lastig zijn voor ondernemers. Een goede verzekering vinden voor jouw bestelauto tegen een passend tarief is wat je zoekt. Je wilt niet te veel betalen maar wel goed verzekerd zijn. Alles wat je moet weten over een bestelautoverzekering bespreken wij op deze pagina.

Wij zijn gespecialiseerd in het vergelijken van en adviseren over zakelijke autoverzekeringen en zakelijke verzekeringen voor bestelauto’s. Wij vergelijken voor ondernemers – actief in verschillende branches – premies en voorwaarden van verschillende zakelijke verzekeraars. Dit kun je zelf doen via onze website of met behulp van een van onze specialisten. Heb je een passende verzekering gevonden? Dan kun je gelijk via de website deze verzekering afsluiten. Laat jij je liever adviseren? Dan kunnen onze adviseurs jou helpen jouw bestelauto te verzekeren.

Welke bestelautoverzekeringen vergelijken jullie?

Een bestelautoverzekering is geschikt voor bedrijfswagens met een grijs kenteken met een gewicht tot maximaal 3500 kilo. Voertuigen zoals een: bestelbus, bakwagen of pickup (dodge verzekering) kunnen verzekerd worden. Weegt je bedrijfswagen zwaarder dan kun je een vrachtwagenverzekering afsluiten. via ons is mogelijk bij de volgende verzekeraars: Goudse bestelauto verzekering, ASR bestelauto verzekering, Avero Achmea bestelauto verzekering, Allianz bestelauto verzekering, Voogd bestelauto verzekering

Direct Bestelbus Verzekering Afsluiten

Online een bestelauto verzekeren: Hoe sluit je een bestelautoverzekering af?

Je bent op zoek naar een bestelautoverzekering. Jasper Bakker specialist in het verzekeren van bestelbussen voor bedrijven legt stap voor stap uit hoe je zelf een bestelauto verzekerd en waar je op moet letten zodat je jouw bestelauto zo goed en goedkoop mogelijk kunt verzekeren.

Verzamel gegevens en breng risico’s in kaart

Informeer of jouw beroep een verhoogd risico heeft. Is jouw beroep een verhoogd risico ga dan op zoek naar verzekeraars die in jouw beroep gespecialiseerd zijn. Beroepen met een verhoogd risico zijn bijvoorbeeld: Internationale rijders, verhuisbedrijven, horeca maaltijdbezorging, koeriersbedrijven, uitzendbureau, taxibedrijf en transportbedrijven.

Het is belangrijk voor beroepen met een verhoogd risico een speciale verzekering af te sluiten omdat dit vaak niet gedekt is bij gewone bestelautoverzekeringen. Is jouw beroep geen verhoogd risico? Verzamel dan volgende basisgegevens: kenteken, aantal opgebouwde schadevrije jaren, postcode en huisnummer en de geboortedatum van de bestuurder. Zodra deze gegevens compleet zijn kun je beginnen met het berekenen van de tarieven.

Bestelautoverzekering berekenen

Laat door verschillende verzekeraars een premieberekening maken voor de risico’s die jij wilt verzekeren. De 3 mogelijke dekkingen voor een bestelbus zijn net als bij gewone autoverzekeringen: WA, WA+ beperkt casco en allrisk. Een premieberekening kun je opvragen door rechtstreeks contact op te nemen met een verzekeraar of door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite voor bestelautoverzekeringen.

Wij raden aan om eerst berekeningen op te vragen via vergelijkingswebsite. Verzekeraars die hier dan niet tussen staan kun je daarna rechtstreeks benaderen. Niet alle verzekeraars zijn aangesloten bij vergelijkingssite. Vraag na het maken van een berekening vrijblijvende offertes aan zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

Bestelautoverzekering vergelijken

Na het maken van berekeningen kun je beginnen met het vergelijken van verzekeraars op basis van voorwaarden, schadeafwikkeling, dekking en klantenservice. vergelijk ook de beoordelingen en lees de Google reviews van de verzekeraar. Let op het standaard eigen risico en een extra eigen risico of uitsluiting bij het repareren van schade via een niet aangesloten hersteller.

Zoek uit of de verzekeraar verplicht stelt dat je jouw schade via een door hun geselecteerde schadeherstellers laar repareren en kijk of er een gewenste hersteller bij jou in de buurt is gevestigd. Een ander belangrijk punt is op de alarmeisen te vergelijken, worden er bepaalde alarmeisen worden gevraagd? Controleer via het KIWA of dit alarm al aanwezig is en zo niet overweeg dan om dit aan te schaffen.

Bestelautoverzekering afsluiten

Je hebt een beslissing genomen en een passende bestelautoverzekering gevonden. Een bestelautoverzekering kun je zelf online afsluiten via een link in de offerte of door een een nieuwe verzekeringsaanvraag te doen via de vergelijkingswebsite. Het is belangrijk om de slotverklaring naar waarheid in te vullen. Als de slotverklaring niet goed is ingevuld wordt je aanvraag afgewezen en vaak is dat definitief.

De meest gemaakte fout is dat het schadeverleden niet goed wordt doorgegeven. Alle schades waarbij je betrokken bent geweest van alle motorrijtuigen zowel privé als zakelijk moeten worden doorgegeven. De verzekeraar ziet alle schademeldingen op jouw naam door stichting CIS te raadplegen en als je deze niet doorgeeft resulteert dit vaak in een afwijzing.

Bestelbus verzekeren particulier of zakelijk?

Een bestelbus kun je zowel een zakelijke als privé verzekeren. Belangrijk om te weten: sluit je een particuliere verzekering af? Dan mag je er niet zakelijk mee rijden. Sluit je een zakelijke verzekering af? Dan is zowel zakelijk als privégebruik toegestaan.

Bedrijfsbus verzekeren: Wanneer sluit je een zakelijke bedrijfsbusverzekering af?

Een bestelbus verzekeren we meestal zakelijk. De meeste verzekeraars hebben voor bestelbussen een bedrijfsbusverzekeringen ontwikkelt en bieden alleen een zakelijke verzekeringen aan afgestemd op de verschillende soorten branches waarin de bedrijfswagens actief zijn.

Wij hanteren vier richtlijnen waarbij een zakelijke bedrijfsbusverzekeringen verplicht is:
– Je bedrijfsbus is zakelijk aangeschaft
– Je gebruikt de bedrijfsbus (incidenteel) zakelijk
– Het kenteken staat op naam van de onderneming
– Het kenteken staat op prive naam van de eigenaar van een eenmanszaak of VOF

Voor particulieren die niet aan deze richtlijnen voldoen is het mogelijk een particuliere bestelbusverzekering af te sluiten. In de praktijk komt het niet vaak voor omdat een bedrijfsbus speciaal met grijs kenteken voor bedrijven op de markt is gebracht. Ondernemers krijgen belastingvoordelen die particulieren niet krijgen. De extra belastingdruk die alleen voor particulieren geldt maakt het aanschaffen van een bestelbus minder interessant voor particulieren.

Bestelbus particulier verzekeren: Wanneer sluit je een privé bestelbusverzekering af?

Meestal worden bestelbussen zakelijk gebruikt en wordt er een zakelijke bedrijfsbusverzekering afgesloten. Er zijn echter uitzondering waarbij er toch een privé bestelbusverzekering afgesloten kan worden.

Wij hanteren drie richtlijnen bij een privé bestelbusverzekering:
– Het kenteken van de bestelbus staat op privé naam
– De bestelbus wordt uitsluitend privé gebruikt
– Je hebt geen onderneming

Een uitzondering op deze richtlijnen is een bestelauto voor gehandicapte personen. Een bestelbus met grijs kenteken kun je zonder deze richtlijnen privé verzekeren op het moment dat de bestelbus wordt gebruikt voor het vervoer van gehandicapte personen en de laadruimte wordt gebruikt voor een niet-opvouwbare rolstoel of ander hulpmiddel van deze persoon. Belangrijk om te weten: Sluit je een privé bestelbusverzekering af? Dan is zakelijk gebruik uitgesloten. Ook incidenteel zakelijk gebruik is dan niet gedekt.

Werkbus verzekeren: Busje inclusief gereedschap verzekeren

Voor veel bedrijven is een voertuig niet alleen een vervoermiddel maar ook een opslag voor gereedschap en goederen. Gereedschap en goederen worden vaak ook na de werkzaamheden in het voertuig achtergelaten. Een transport goederen verzekering dekt 24 uur per dag schade aan gereedschap en handelsgoederen welke zich bevinden in de laadruimte van je voertuig. De dekking is niet alleen geldig tijdens het rijden maar ook op het moment dat je voertuig staat geparkeerd.

Wordt je gereedschap gestolen na inbraak in je voertuig? Gaan je spullen verloren door brand? Of zijn je handelsgoederen beschadigd geraakt na een ongeluk? Dan biedt een transport goederen verzekering hier dekking voor. De standaard te verzekeren bedragen zijn vanaf: €5.000,- tot maximaal €20.000,-. De bijbehorende premies voor de transport dekking beginnen bij €8,- per maand en kunnen oplopen tot €35,- per maand.

Bus verzekeren: personenvervoer of goederenvervoer

Op het moment dat je een bus gaat verzekeren is het belangrijk om op zoek te gaan naar een verzekering die aansluit op jouw risico’s. De risico’s voor het verzekeren van een bus zijn onderverdeeld in de groepen personenvervoer en goederenvervoer en voor deze groepen worden aparte verzekeringsproducten aangeboden.

Verzekering voor personenvervoer met een bus

Bij het verzekeren van een bus die wordt ingezet voor personenvervoer houden we rekening houden met de wet personenvervoer. Een bus tot maximaal 9 zitplaatsen verzeker je via een taxiverzekering. Met een taxiverzekering voldoe je aan de wet personenvervoer en zijn je passagiers goed verzekerd.

Bus verzekeren voor goederenvervoer: koerier of vervoer eigen goederen

Een bus die wordt gebruikt voor het vervoeren van eigen goederen verzeker je via een bestelautoverzekering. Op het moment dat je goederen van derden vervoert heb je een koeriersverzekering nodig. Voor koeriers is er een aparte verzekering ontwikkelt. Door de vele stops en tijdsdruk van koeriers blijkt de kans op schade groter.

Bedrijfswagen verzekeren: Tips voor extra kortingen

Er is niet een verzekeraar die altijd de goedkoopste verzekering voor bedrijfswagens aanbiedt en de kortingsmogelijkheden zijn lastig te vinden. Iedere verzekeraar werkt met een bonus malus kortingsladder en de kortingen zijn overal anders. Naast een korting voor schadevrije jaren zijn kun je korting krijgen bij een wagenpark en een pakketkorting.

Pakketkorting: verzeker je bedrijfswagen in een zakelijk totaalpakket

Naast een losse bedrijfswagenverzekering kun je alle zakelijke verzekeringen voor je bedrijf bij dezelfde verzekeraar afsluiten. Alle verzekeringen komen overzichtelijk op een polis met een incasso van alle verzekeringen tegelijk. Door alles via een adviseur te regelen profiteer je van de maximale pakketkortingen en voorkom je dubbele dekkingen of erger nog niet verzekerde risico’s die je wel had willen verzekeren.

Schadevrije jaren privé inzetten, splitsen of bij elkaar op tellen

Opgebouwde schadevrije jaren kun je voertuig tegelijk gebruiken. Als je schadevrije jaren hebt opgebouwd met een privéauto adviseren wij soms om die in te zetten. Er zijn verzekeraars waarbij je schadevrije jaren kunt splitsen of bij elkaar op kunt laten tellen.

Voorbeeld 1: schadevrije jaren splitsen

Je hebt een privéauto met 18 schadevrije jaren en koopt een extra bestelauto dan kunnen wij beide voertuigen met 9 schadevrije jaren verzekeren. Met 9 schadevrije jaren krijgen beide de maximale korting.

Voorbeeld 2: schadevrije jaren optellen

Je hebt een bestelauto met 6 schadevrije jaren, je hebt een privéauto met 2 schadevrije jaren en verkoopt je privéauto. Laat de 2 schadevrije jaren bij de verzekering van de bestelauto optellen zodat dit 8 schadevrije jaren worden.

Wagenparkverzekering: alle bedrijfswagens op een wagenparkpolis verzekeren

Met een wagenparkverzekering verzeker je alle bedrijfswagens op een polis. Hierbij kun je denken aan bestelwagens, bedrijfsauto’s, vrachtwagens, bussen en andere bedrijfswagens. Dit alles kan samengevoegd worden in een wagenparkverzekering. Met een wagenparkverzekering profiteer je van een hogere instapkortingen of worden tarieven handmatig afgestemd op jouw resultaten. Dit resulteert vaak in flinke kortingen.

Bestelbus verzekeren ZZP: veel voorkomende fout door ZZP’ers

Een bestelbus verzekeren als zzp’er doe je altijd op de bedrijfsnaam. Wij zien dat zzp’ers een bestelautoverzekering vaak online aanvragen op privé naam. Uit intern onderzoek blijkt zelfs dat van de 100 online verzekeringsaanvragen er gemiddeld 30 zzp’ers een privé verzekering aanvragen. Gelukkig doen onze specialisten een 100% controle op online verzekeringsaanvragen en constateren wij de gemaakte fouten direct en corrigeren de verzekeringsaanvraag naar een zakelijke aanvraag.

Kenteken bestelbus ZZP’er op privé naam en verzekering op bedrijfsnaam

Omdat het kenteken van de bestelauto op privé naam van de zzp’er wordt gesteld bij het rdw ontstaat er verwarring over het verzekeren van de bestelbus. Hierdoor vraagt ongeveer 30% van de zzp’ers een verkeerde bestelautoverzekering aan. Wij adviseren iedere zzp’er om te kiezen voor een zakelijke verzekering voor hun bestelbus en deze online af te sluiten op naam van de onderneming. Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn en daarom helpen onze specialisten zzp’ers graag bij het afsluiten van de juiste verzekering voor hun bestelbus.

Bestelwagen verzekeren: aanvullende dekkingen

Bij het verzekeren van een bestelwagen komt veel kijken. Naast de standaard dekkingen: WA, WA+ beperkt casco en allrisk zijn er aanvullende dekkingen af te sluiten. De aanvullende dekkingen kennen veel verschillen: waarbij de een niet nodig is, is de ander onmisbaar.

Schade voor inzittende: het advies en uitleg van onze specialist

De schadeverzekering voor de inzittenden is niet verplicht. Wij zijn van mening dat deze dekking wel verplicht zou moeten zijn en adviseren dit ten alle tijden. De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de schade die de bestuurder en passagiers lijden door een ongeval.

Geen dekking van de WA verzekering voor de bestuurder

Belangrijk om te weten is dat de passagiers al beschermd worden door de WA-verzekering als de bestuurder zelf aansprakelijk is en anders door de WA-verzekering van de tegenpartij als de tegenpartij aansprakelijk is. De bestuurder zelf kan geen beroep doen op zijn eigen WA-verzekering voor zijn letsel op het moment dat hij zelf aansprakelijk is en loopt daarom extra risico. Voor de bestuurder is daarom een schade voor inzittende verzekering een belangrijke dekking.

Op het moment dat niemand aansprakelijk blijkt voor een ongeval kunnen zowel de bestuurder als de passagiers een beroep doen op de schade inzittende verzekering. Die schade kan bestaan uit zaakschade (kleding, bagage etc.), inkomstenderving, huishoudelijk hulp, vervoerskosten, medische kosten, smartengeld en uitvaartkosten.

Ongevallen inzittende: Adviseren wij niet

Een ongevallen-inzittendenverzekering wordt door veel mensen overschat. Vergeleken met de schade inzittende verzekering stelt een ongevallen inzittende verzekering niet zoveel voor. Adviseurs van ons kantoor adviseren dit product bijna nooit en schadeverzekering voor inzittende altijd. In sommige landen is een ongevallen inzittendedekking zelfs verboden.

Je kunt op een ongevallen inzittendeverzekering alleen een beroep doen als je als inzittende betrokken bent bij een verkeersongeval en bent hierdoor blijvende invalide. Kom je hierdoor te overlijden kunnen je nabestaande een beroep op deze verzekering doen. De hoogte van de uitkering is vergeleken de schade inzittende heel laag en hangt niet af van de werkelijke schade. De uitkering is vooraf vastgesteld en de hoogte is afhankelijk van het letsel.

Rechtsbijstand: meestal niet belangrijk

Een rechtsbijstandverzekering wordt vaak overschat. Als je in Nederland bij een ongeval betrokken bent kun je juridische bijstand regelen op kosten van de aansprakelijke tegenpartij. Partijen als JW juridische diensten zijn gespecialiseerd in het verhalen van schades. Iedereen kan bij ze terecht om zich bij te laten staan. Onze specialisten adviseren alleen rechtsbijstand als je het voertuig ook buiten Nederland gebruikt. Bij schades buiten Nederland is niet het Nederlandse recht van toepassing en in veel landen is bij wet opgenomen dat gemaakte juridische kosten niet vergoed hoeven worden.

Pechhulp: nodig maar vaak geregeld via de garage of ANWB

Op het moment dat je door schade niet verder kunt ben je verzekerd voor een sleepbeurt via je WA-verzekering. In het geval van pech heb je hier geen recht op en daarom adviseren wij een pechhulp dekking. Let wel goed op of je garage geen pechhulp of garantie pakket heeft afgesloten voor jouw voertuig.

Per direct bestelauto verzekeren

Per direct je bestelauto verzekeren kan op 2 manieren: Regel het zelf online 24 uur per dag 7 dagen in de week via onze vergelijkingswebsite. Zijn er geen bijzonderheden? Dan kan de aanvraag 24/7 automatisch worden geaccepteerd. De polis en groene kaart worden binnen 2 minuten volledig automatisch gemaild. Ook als er geen medewerkers beschikbaar zijn. Liever hulp van een specialist? Onze specialisten helpen je graag telefonisch of via Whatsapp met het per direct verzekeren van jouw bestelauto. Of via deze pagina een offerteverzoek achter dan neemt een specialist contact met jou op.

Veelgestelde vragen

Aanvullende informatie

Je bestelauto online verzekeren zonder hulp van een specialist brengt risico’s met zich mee. Lees je goed in en controleer alles goed. Zodra je online een bestelauto hebt verzekerd check dan of het voertuig is aangemeld als verzekerd bij het RDW. De verzekeraar meldt na acceptatie je bestelauto aan bij het RDW als verzekerd. Via een kentekencheck bij het RDW kun je zien of je bestelauto als verzekerd staat geregistreerd.

Een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is de basisverzekering voor bestelauto’s in Nederland en biedt dekking voor schade die je veroorzaakt aan anderen en hun eigendommen tijdens het gebruik van de auto. De verzekering dekt echter niet de schade aan je eigen auto en beperkt de dekking tot de wettelijke verplichtingen.

Een WA-verzekering is verplicht in Nederland voor alle bestelauto’s, ongeacht het type of gebruik. Het is belangrijk om op te merken dat de dekking beperkt is en dat er andere verzekeringen beschikbaar zijn die meer uitgebreide dekking bieden, zoals beperkt cascoverzekeringen en allriskverzekeringen.

Als je een bestelauto bezit, is het verstandig om de WA-verzekering aan te vullen met een andere verzekering om meer bescherming te bieden, afhankelijk van je specifieke situatie en wensen. Onze specialisten vergelijken verschillende verzekeringen om te bepalen welke het beste aansluit bij jouw behoeften.

Er is geen één verzekering die als de “beste” kan worden beschouwd voor alle bestelauto’s, omdat de verzekering afhankelijk is van de specifieke behoeften en omstandigheden van elk bedrijf. Sommige verzekeringen kunnen echter als “beste” worden beschouwd voor bepaalde situaties, zoals de verzekering met de meeste dekking voor een lage prijs of de verzekering met een uitgebreide dekking voor de vervoerde waardevolle spullen.

Het is belangrijk om de verzekeringen van verschillende verzekeraars te vergelijken en de voorwaarden en dekkingen zorgvuldig te lezen voordat je een beslissing maakt. Onze specialisten zijn dagelijks bezig, om de beste verzekeraars van bestelauto’s voor onze klanten te vinden. Wij vergelijken dagelijks alle verzekeraars en hebben ook directe contacten bij de verzekeraars, zodat we voor onze klanten over de beste tarieven kunnen onderhandelen. Zo kunnen we toch nog zeggen dat we de beste specifieke verzekering voor jouw bestelauto kunnen afsluiten. 

Als je een autobus wilt verzekeren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is belangrijk om te bepalen welke dekkingsvorm je nodig hebt. In Nederland is minimaal een WA-verzekering verplicht voor een autobus. Dit biedt dekking voor schade die je veroorzaakt aan anderen met jouw autobus. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een beperkt casco- of allriskverzekering, die ook schade aan je eigen autobus dekt.

Daarnaast is het verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken op premie en voorwaarden. Hierbij is het belangrijk om te letten op zaken zoals eigen risico, de hoogte van de dekking en aanvullende modules.

Wij bieden een autobus verzekering aan. Je kunt bij ons online de premie berekenen en de verschillende dekkingsvormen vergelijken. Zo kun je de autobus verzekering vinden die het beste past bij jouw situatie en budget.

Een bestelwagen verzekeren kan op verschillende manieren. Hieronder vind je een aantal opties:

  1. Online: Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om online een bestelwagen te verzekeren. Via de website van de verzekeraar kun je de premie berekenen en de verzekering afsluiten.

  2. Telefonisch: Je kunt ook telefonisch contact opnemen met een verzekeraar om een bestelwagen te verzekeren. De verzekeraar zal je dan telefonisch begeleiden bij het afsluiten van de verzekering.

  3. Via een tussenpersoon: Je kunt er ook voor kiezen om een tussenpersoon in te schakelen die je helpt bij het vinden van de juiste verzekering van jouw bestelwagen. Deze tussenpersoon kan je adviseren over de verschillende opties en voorwaarden van de verzekeringen en je helpen bij het afsluiten van de bestelwagen verzekering.

Het is belangrijk om bij het afsluiten van een bestelwagen verzekering goed te kijken naar de dekkingen en de voorwaarden van de verzekering. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een WA-verzekering, een beperkt casco verzekering of een volledig casco verzekering. Daarnaast kunnen er aanvullende dekkingen zijn die relevant zijn voor jouw situatie, zoals een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een bestelwagen verzekering die past bij jouw situatie.

Een bestelwagen verzekeren is verplicht wanneer je de bestelwagen op jouw naam of op naam van je bedrijf zet. Je sluit een zakelijke verzekering af voor jouw bestelwagen wanneer je deze gebruikt voor zakelijke doeleinden, zoals voor het vervoeren van goederen of voor het uitvoeren van werkzaamheden. Ook als je een bestelwagen leaset of huurt, ben je als bestuurder verplicht om deze te verzekeren.

Als je de bestelwagen alleen voor privédoeleinden gebruikt, dan is een gewone autoverzekering voldoende. Het is belangrijk om dit goed te controleren, omdat de premie van een bestelwagen verzekering over het algemeen hoger is dan die van een gewone autoverzekering.

Naast de wettelijk verplichte WA-verzekering kun je bij een bestelwagen verzekering ook kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals een beperkt casco of volledig casco dekking. Deze dekkingen bieden meer bescherming tegen schade aan je eigen bestelwagen. Welke dekking het meest geschikt is voor jouw situatie hangt af van onder andere de leeftijd van de bestelwagen, de waarde van de bestelwagen en hoe intensief je de bestelwagen gebruikt. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een bestelwagen verzekering die past bij jouw situatie.

Een bestelauto verzekeren is onze specialiteit

Ben je op zoek naar een verzekering voor jouw bestelauto? Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van alle soorten bestelauto's. Via onze website kun je voor zowel lichte- als zware bestelauto’s alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

Achtergrond decoratie oranje grijs
Taxiverzekering adviseur in zakelijke verzekeringen

JW verzekeringen verzorgd voor onze bestelauto de verzekering. Wij zijn goed te spreken over de service en kennis van JW Verzekeringen. Super tevreden. Bedankt JW Verzekeringen

F. Stokman

Klant JW Verzekeringen

Bestelauto zakelijk verzekeren

Video afspelen over JW Verzekeringen | Bestelauto Verzekering | Vergelijken

Als een BV een bestelauto aanschaft komt het kenteken op naam van het bedrijf te staan, ook de verzekering zal dan op naam van de BV worden afgesloten. Bij ondernemers met eenmanszaken komen bestelauto’s altijd op particuliere naam te staan. Het is belangrijk om bestelauto’s die ook zakelijk worden gebruikt zakelijk te verzekeren. Bij particuliere verzekeraars is zakelijk gebruik vaak uitgesloten in de polisvoorwaarden en bij zakelijke verzekeraars is particulier gebruik wel toegestaan.

Als ondernemers hun bestelauto niet zakelijk verzekeren en tijdens een zakelijke rit een schade veroorzaken kan deze schade hierdoor niet verzekerd zijn. De tarieven voor het zakelijk verzekeren van een bestelauto ligt lager dan het particulier verzekeren van een bestelauto. Bij schade wil je discussie met de verzekeraar ten alle tijden voorkomen over het gebruik. Wij adviseren ondernemers daarom bijna altijd om een bestelauto zakelijk te verzekeren.