fbpx
JW verzekeringen

Waarom stukadoors juist en goed verzekerd dienen te zijn!

Stukadoors moeten goed verzekerd zijn om verschillende redenen, de belangrijkste is de bescherming van henzelf, klanten en hun bedrijven.

Waarom is een goed verzekeringspakket onmisbaar voor stukadoors?

Stukadoors moeten goed verzekerd zijn om verschillende redenen, waarvan de belangrijkste de bescherming van henzelf, hun klanten en hun bedrijf zijn. Klanten voelen zich vaak meer op hun gemak bij het inhuren van een stukadoor die goed verzekerd is. Het geeft gemoedsrust dat eventuele schade gedekt is, wat de professionele reputatie van de stukadoor ten goede komt.

Waarom zijn stukadoors niet altijd (goed) verzekerd?

Sommige stukadoors kiezen ervoor om geen verzekeringen af te sluiten. Het is riskant en brengt het voortbestaan van de onderneming in gevaar. Hieronder enkele redenen waarom stukadoors geen verzekeringen hebben:

 • Kosten: Ondernemers proberen kosten te besparen door geen verzekeringen af te sluiten. Ze zien de premies als een extra kostenpost.
 • Onwetendheid: Ondernemers zijn onvoldoende bekend met de voordelen en de noodzaak van verzekeren.
 • Vertrouwen: Ondernemers vertrouwen er ten onrechte op dat ongelukken niet gebeuren of dat ze voldoende financiële middelen hebben om schadeclaims te dekken als dat nodig is.

Welke verzekeringen heeft een stukadoor nodig?

Een stukadoor heeft verschillende verzekeringen nodig om zijn bedrijf te beschermen tegen verschillende risico’s. Enkele van de belangrijkste verzekeringen die een stukadoor dient te overwegen zijn onder meer:

 • Aansprakelijkheid voor bedrijven: Dit is waarschijnlijk de belangrijkste verzekering voor een stukadoor. Het biedt dekking voor schade aan eigendommen van klanten of derden en letselschade. Deze verzekering dekt de financiële gevolgen van schade, inclusief juridische kosten.
 • Gereedschappen en goederen: Deze verzekering dekt schade aan bedrijfseigendommen, zoals gereedschap, apparatuur en materialen, door gebeurtenissen als brand, diefstal of natuurrampen.
 • Vervoer van spullen: Deze verzekering dekt het verblijf en het vervoer van gereedschappen en materialen in de bedrijfsauto. Schade door onder meer diefstal en ongevallen is verzekerd.
 • Rechtsbijstand: Deze verzekering biedt bijstand in situaties waarin juridische hulp nodig is. Ook kan incassobijstand worden meeverzekerd. Een incassobureau zorgt ervoor dat openstaande nota’s worden betaald.
 • Bedrijfsauto: Het is wettelijk verplicht om de auto te verzekeren tegen aansprakelijkheid. Daarnaast kan schade aan de auto zelf worden verzekerd.  Ook een verzekering voor schade aan inzittenden is onmisbaar.

Wat is de meerwaarde van JW verzekeringen BV als verzekeringsadviseur?

JW verzekeringen BV is gespecialiseerd in de bouwsector en is een waardevolle partner bij het identificeren, selecteren en beheren van de juiste verzekeringsoplossingen. Om verschillende redenen is JW verzekeringen BV van grote waarde voor de stukadoor. Hieronder een aantal voorbeelden.

 • Expertise: JW heeft uitgebreide kennis van verzekeringsproducten en de verzekeringsmarkt. JW biedt de juiste verzekeringsoplossingen specifiek afgestemd op de behoeften van de stukadoor.
 • Schadebehandeling: JW neemt de behandeling van de schade over en zorgt ervoor de stukadoor snel een eerlijke vergoeding van de verzekeraar ontvangt.
 • Onderhandelingen: JW onderhandelt met verzekeraars om goede premies en dekkingen te verkrijgen. JW heeft toegang tot meerdere verzekeraars en vergelijkt offertes op basis van prijs en voorwaarden.
 • Continuïteit en herziening: JW blijft betrokken bij het bedrijf en zorgt ervoor dat de verzekeringen blijven aansluiten bij de ontwikkelingen van de onderneming, zodat het bedrijf goed beschermd blijft.

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor stukadoors verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel adviseert JW deze verzekering af te sluiten. Waarom? Bij het stuken kan per ongeluk schade aan eigendommen van klanten ontstaan. Bijvoorbeeld omdat de gipsspuitmachine valt en de vloer van de klant beschadigd. Ook een fout in het werk kan over het hoofd worden gezien, waardoor op een later moment het stucwerk loslaat en hierbij schade aan de spullen van de klant veroorzaakt.

Zorg ervoor dat jouw verzekering op orde is!

Goede verzekeringen zijn van cruciaal belang voor stukadoors om hun bedrijf te beschermen en financiële risico’s te minimaliseren. Het is geruststellend voor stukadoors en klanten en draagt bij aan professionele en verantwoordelijke bedrijfsvoering. Onze ervaren verzekeringsadviseur Remco helpt je graag.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Remco

Specialist in bouw-, horeca- en aansprakelijkheidsverzekeringen

Vraag direct een offerte aan voor jouw stukadoors- / bouwbedrijf!

Terugbelverzoek - Bel mij terug!

JW Verzekeringen

Meer Nieuws