Bereken, vergelijk en sluit af

Advies nodig?

Telefonisch offerte aanvragen

Onze goedkope vrachtwagenverzekering kan ook telefonisch afgesloten worden. Wij helpen je graag met het berekenen, vergelijken en afsluiten van een vrachtwagenverzekering. Neem gerust telefonisch contact met ons op. Geen wachttijden en direct antwoord op je vragen! Nadat je een verzekering afsluit heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Je kunt in deze periode alles kosteloos annuleren.

Betrouwbare vrachtwagenverzekering

Sluit je via ons een verzekering af dan ben je verzekerd bij een van de beste en grootste verzekeraars van Nederland, alleen de beste verzekeraars zijn opgenomen in onze vrachtwagen verzekeringenvergelijker.

Aangesloten vrachtwagenverzekering vergelijken

Aegon, Allianz Nederland, ASR Verzekeringen, Delta Lloyd, Generali, Goudse (de), London Verzekeringen, Nationale-Nederlanden en REAAL Bel ons gerust op om te kijken wat je gevoel bij ons is. Of vraag een volledig vrijblijvende offerte aan en neem deze rustig door, je zit nergens aan vast.


Soorten vrachtwagens

 • Trekker met oplegger
 • Motorwagen met volgwagen
 • Solo vrachtwagen / bakwagen
 • Paardenvrachtauto

Trekker met oplegger

Motorwagen met volgwagen

Solo vrachtwagen / bakwagen

Soorten oplegger / volgwagen

 • Open
 • Gesloten met zeil
 • Gesloten
 • Tank
 • Container
 • Koel / vries
 • Open met laad los systeem

Bestelauto of vrachtwagen

Zijn de eerste letters een B of een V en is het vervoermiddel niet zwaarder zijn dan 3.500 KG dan is het een bestelauto. Is het vervoermiddel zwaarder dan 3.500 KG dan is het een vrachtwagen en zit je goed op deze pagina vrachtwagenverzekering vergelijken.Op de volgende pagina vind je alles over een bestelautoverzekering, en kan je zelf verzekeringen vergelijken en afsluiten voor een bestelauto.


Soorten gebruik

De premie kan mede afhankelijk zijn van het soort gebruik en de lading die je vervoert. Je kunt zelf geen vrachtwagenverzekering vergelijken voor de soorten gebruik in het rood. Neem hiervoor contact met ons op.

 • Vervoer voor derden
 • Vervoer van gevaarlijke stoffen
 • Pakketvervoer voor bezorgdienst
 • Vervoer van eigen goederen
 • Verhuur
 • Les doeleinden

Bestuurder

Het is mogelijk om een andere bestuurder op te geven dan de verzekeringsnemer, kentekenhouder of eigenaar. Het is tevens mogelijk om geen vaste bestuurder op te geven als dit van toepassing is. Het premieverschil hiertussen bereken je gemakkelijk bovenaan deze pagina vrachtwagenverzekering vergelijken.

Verzekering op particuliere of zakelijke naam

Het is bij ons mogelijk om een vrachtwagenautoverzekering op particuliere of zakelijke naam af te sluiten. Dit kan je invullen nadat je hierboven een vergelijking voor jouw vrachtwagen hebt gemaakt.

Dekkingsmogelijkheden vrachtwagen

Een vrachtwagenverzekering kent vier basis dekkingen:

 • WA
 • WA brand en diefstal
 • WA beperkt casco
 • WA volledig casco

Het is mogelijk om onderstaande zeven aanvullende dekkingen mee te verzekeren:

 • Ongevallen inzittendenverzekering
 • Schade inzittendenverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Persoonlijke inboedel chauffeurs
 • Aansprakelijkheid vervoer gevaarlijke stoffen
 • Aanhanger / oplegger WA
 • Aanhanger / oplegger beperkt casco
 • Aanhanger / oplegger volledig casco

Schadevrije jaren

Voor het toekennen van schadevrije jaren kijken wij eerst altijd naar de bestuurder. Indien de schadevrije jaren zijn opgebouwd op bedrijfsnaam is het tevens mogelijk om deze over te nemen.

Wat houdt een WA vrachtwagenverzekering in?

De WA-verzekering van je vrachtwagen geldt ook voor de aanhanger / oplegger zolang deze aan de vrachtwagen is gekoppeld, ook als je aanhanger / oplegger daarvan is losgemaakt of losgeraakt maar nog niet buiten het verkeer tot stilstand is gekomen.

Oplegger / trailer gekoppeld

Nadat je oplegger / trailer buiten het verkeer tot stilstand is gekomen dekt de WA verzekering van je vrachtauto de schade niet meer die is veroorzaakt door je oplegger / trailer. Het is mogelijk om je oplegger / trailer apart WA te verzekeren. Dan is ook schade gedekt veroorzaakt door de trailer / oplegger nadat deze is afgekoppeld van de vrachtwagen.

Oplegger / trailer losgekoppeld

Nadat je oplegger / trailer buiten het verkeer tot stilstand is gekomen dekt de WA verzekering van je vrachtauto de schade niet meer die is veroorzaakt door je oplegger / trailer. Het is mogelijk om je oplegger / trailer apart WA te verzekeren. Dan is ook schade gedekt veroorzaakt door de trailer / oplegger nadat deze is afgekoppeld van de vrachtwagen.

Groene kaart oplegger / trailer

In sommige landen (waaronder Spanje en Polen) is het verplicht om een WA verzekering voor je oplegger / trailer af te sluiten. Het is ook verplicht om een aparte groene kaart voor je aanhanger / oplegger bij je te hebben. Wij kunnen binnen 1 werkdag een groene kaart verzorgen.

Wat is een WA All Risk vrachtwagenverzekering?

Een WA all risk vrachtwagenverzekering dekt naast de hierboven genoemde oorzaken ook schade veroorzaakt door: aanrijding en vandalisme.

Wat is een WA brand- en diefstal vrachtwagenverzekering?

Met een WA brand en diefstalverzekering is naast schade aan anderen ook schade aan je eigen vrachtwagen verzekerd ontstaan door: brand, diefstal, ontploffing, kortsluiting en blikseminslag

Wat is een WA beperkt casco vrachtwagenverzekering?

Een WA beperkt casco dekt naast schade aan anderen ook schade aan je eigen vrachtwagen veroorzaakt door: Diefstal, inbraak, ruit, storm, aanrijding met dieren, joyriding, brand en ontploffingsschade.

Schade oorzaak WA WA beperkt casco WA all risk
schade aan anderen x x x
diefstal x x
inbraak x x
ruit x x
storm x x
aanrijding met dieren x x
joyriding x x
brand en ontploffing x x
vandalisme x
aanrijding x

WA vrachtwagenverzekering aanhanger / oplegger

De WA verzekering van je vrachtwagen geldt ook voor de aanhanger / oplegger zolang deze aan de vrachtwagen is gekoppeld, ook als je aanhanger / oplegger daarvan is losgemaakt of losgeraakt maar nog niet buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. Het is mogelijk om je oplegger / trailer apart WA te verzekeren. Dan is ook schade gedekt veroorzaakt door de trailer / oplegger nadat deze is afgekoppeld van de vrachtwagen. In sommige landen (waaronder Spanje en Polen) is het verplicht om deze verzekering af te sluiten en een aparte groene kaart voor je aanhanger / oplegger bij je te hebben.

Groene kaart binnen 1 werkdag

Wij kunnen voor zowel de vrachtwagen als de aanhanger / oplegger binnen 1 werkdag een groene kaart verzorgen.

Aanhangwagen / oplegger beperkt casco

Met een aanhanger / oplegger beperkt cascoverzekering is je aanhangwagen/oplegger verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld diefstal, brand, storm of bliksem.

Aanhangwagen / oplegger volledig casco

Met een aanhanger / oplegger volledig cascoverzekering is je aanhangwagen/oplegger naast de hierboven genoemde oorzaken ook schade veroorzaakt door aanrijding en vandalisme.


Aansprakelijkheid vervoer schadelijke stoffen

Met een aansprakelijkheidsverzekering vervoer gevaarlijke stoffen ben je verzekerd voor schade aan anderen die het gevolg is van het vervoeren van gevaarlijke stoffen. De dekking is tot maximaal € 10.000.000,- per gebeurtenis.

Je bent bijna altijd (risico)aansprakelijk voor schade door gevaarlijke stoffen aan anderen. Zelfs als je er zelf niets aan de schade had kunnen doen. Verzekeraars maken onderscheid in incidenteel of regelmatig vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Je kan alleen een vrachtwagenverzekering vergelijken en afsluiten als het om incidenteel vervoer van gevaarlijke stoffen gaat. Vervoer je regelmatig gevaarlijke stoffen? Neem dan contact met ons op voor maatwerk.


Wat is ongevallen inzittende?

Indien inzittenden (inclusief bestuurder) bij een ongeval blijvend invalide raken of overlijden keert deze verzekering een vast geldbedrag uit.

Blijvende invaliditeit

Met deze verzekering zal er een eenmalig geldbedrag worden uitgekeerd indien een inzittende blijvend invalide is geraakt na een ongeval. Het is mogelijk om te kiezen tussen verschillende verzekerde bedragen tot maximaal € 30.000,-.

Hoeveel er zal worden uitgekeerd is vast bij overlijden en is afhankelijk van de mate van invaliditeit. Na een verzekerde gebeurtenis zal het zal het verzekerde bedrag naar de slachtoffers of nabestaande gaan. Deze verzekering is ook van kracht tijdens het in- en uit stappen en bij een reparatie tijdens pech.

Overlijden

Met deze verzekering zal er een eenmalig geldbedrag worden uitgekeerd in geval van overlijden na een ongeval. Het is mogelijk om te kiezen tussen verschillende verzekerde bedragen tot maximaal € 15.000,-.

Wat is schade voor de inzittende?

Indien inzittenden (inclusief bestuurder) na een ongeval schade hebben, zal deze schade vergoedt worden vanuit de schade voor inzittendenverzekering tot maximaal € 1.000.000,-. Dit betreft materiële en immateriële schade. Deze verzekering is ook van kracht tijdens het in- en uit stappen en bij een reparatie tijdens pech.

Wat is een rechtsbijstandsverzekering?

Deze verzekering helpt bij het verhalen van schade bij de tegenpartij na een ongeluk. Indien er discussie is over de schuldvraag krijg je via deze verzekering juridische hulp.

JW verzekeringen BV helpt klanten bij het verhalen van schade, en bij conflicten over de schuldvraag. Dit doen wij vanuit onze kennis en ervaring en tot een bepaalde hoogte. Dit omdat er bij JW verzekeringen BV geen juristen werken.

Persoonlijke inboedel chauffeurs

Het is mogelijk om de persoonlijke spullen van de chauffeur mee te verzekeren tot maximaal € 5.000,- per gebeurtenis. Schade door onderstaande gebeurtenissen aan persoonlijke spullen van de chauffeur is gedekt. Brand, ontploffing en diefstal, botsing, aanrijding, slippen, omslaan, van de weg of te water raken.


Goedkoopste vrachtwagenverzekering afsluiten

Sluit bovenaan deze pagina zelf een goedkoopste vrachtwagenverzekering af, of bel ons dan helpen wij je graag. Geen wachttijden en direct de juiste medewerker aan de telefoon!