Zorgeloos verzekerd in de zorg
Jasper helpt zzp’ers in de zorg met de juiste aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast is hij specialist in zakelijke autoverzekeringen. Gebruik je je auto voor je werk? Dan zorgt Jasper dat je ook daarvoor goed zakelijk verzekerd bent – veilig en zonder gedoe.
Jasper
Adviseur Zakelijk

Aansprakelijkheidsverzekering Zorg ZZP
Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!
Aansprakelijkheidsverzekering Zorg ZZP
Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!
Direct in contact met specialist
Jasper helpt je graag!
Zorgeloos verzekerd in de zorg. Jasper is specialist in aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers in de zorg. Kom direct in contact met Jasper voor het beste advies en de beste deal.
Jasper
Adviseur Zakelijk


Whatsapp nu met Jasper
Direct persoonlijk advies
Aansprakelijkheidsverzekering zorg - Zorgeloos verzekerd voor
werken in de zorg

Je bent als zzp’er in de zorg vaak verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Instellingen, detacherings- en bemiddelingsbureaus vragen hierom. Zij willen dat letselschade goed verzekerd is. Denk aan schade aan patiënten, cliënten of bewoners. Bijvoorbeeld als jij per ongeluk iets doet waardoor iemand gewond raakt. Dan kun jij daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt dit soort schade.
-
Zorgeloos verzekerd
Onze medewerkers denken met je mee
-
Gespecialiseerd in zakelijk
Onze specialisten zijn zeer kundig
-
Nuchter & realistisch
Een periodieke en beheersbare aanpak
-
Gecertificeerd Personeel
Al onze medewerkers zijn gecertificeerd

Chat direct met een medewerker
Wat is het verschil tussen een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?
Veel mensen die in de zorg werken vragen zich dit af. Dat is begrijpelijk, want de begrippen lijken op elkaar. Toch zijn het twee verschillende soorten verzekeringen. Als zzp’er in de zorg is het belangrijk om te weten wat het verschil is en welke zakelijke verzekeringen jij nodig hebt.
Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is bedoeld voor schade die jij per ongeluk veroorzaakt bij anderen. Dat kan gaan om lichamelijke schade, zoals een verwonding, maar ook om schade aan spullen van anderen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een cliënt valt doordat jij iets vergeet of verkeerd doet. Of je laat per ongeluk een gehoorapparaat van een bewoner vallen, dat daarna niet meer goed werkt. In zulke gevallen kun jij aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Met een AVB ben je hiervoor verzekerd. Instellingen en bemiddelingsbureaus in de zorg stellen deze verzekering vaak verplicht, zodat schade aan cliënten altijd goed is gedekt.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is er voor schade die ontstaat door een beroepsfout. Dit is belangrijk voor zorgverleners die medische handelingen uitvoeren of mensen adviseren. Denk aan een verkeerde diagnose, een fout bij het voorschrijven van medicijnen of het maken van een verkeerde inschatting in een zorgplan. Hierdoor kan een patiënt of collega nadeel ondervinden, bijvoorbeeld financieel. In die gevallen is het belangrijk dat je ook voor beroepsfouten goed verzekerd bent. Een BAV dekt dit soort schade.
Kortom: als je werkt als zzp’er in de zorg heb je altijd een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven nodig. Werk je op een manier waarbij je medische beslissingen neemt of zorgplannen maakt? Dan heb je vaak ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Beide verzekeringen zorgen ervoor dat jij goed beschermd bent als er iets misgaat tijdens je werk.
Waarom wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gevraagd?
Instellingen, detacherings- en bemiddelingsbureaus in de zorg vragen vaak om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ze zetten dit standaard in hun voorwaarden. Ze denken dat alleen deze verzekering jouw risico’s dekt. Maar dat klopt niet. Dit is een veelvoorkomend misverstand. Werk je als zorgverlener zonder medisch specialisme, zoals verpleegkundige of verzorgende? Dan heb je meestal genoeg aan een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Deze verzekering dekt de schade die je per ongeluk veroorzaakt bij cliënten of hun spullen.
Ons advies: pas je overeenkomst aan als er ten onrechte een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt geëist. Zo voorkom je onnodige kosten voor een verzekering die je eigenlijk niet nodig hebt.
Krijg je het niet uitgelegd aan je opdrachtgever? Verwijs hen dan gerust naar ons. Wij leggen het graag uit.
is om je overeenkomst op dit punt aan te passen. Dat scheelt je onnodige kosten voor een verzekering die je niet nodig hebt.
Lukt het niet om je opdrachtgevers te overtuigen? Stuur ze dan door naar ons, dan leggen wij het uit.
Welke verzekeringen zijn noodzakelijk als zorgverlener?
Dat verschilt per persoon en per beroep. Uiteindelijk bepaal jij zelf wat je wel of niet verzekert. Toch is er één verzekering die eigenlijk voor alle zzp’ers in de zorg onmisbaar is: de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Die dekt schade die je per ongeluk veroorzaakt bij cliënten of hun spullen. Daarnaast is het verstandig om na te denken over een verzekering voor arbeidsongeschiktheid. Bijvoorbeeld als je door een ongeval of langdurige ziekte je werk (tijdelijk) niet kunt doen. Met zo’n verzekering heb je dan toch inkomen en voorkom je financiële problemen.
Welke verzekering is door de Wkkgz verplicht?
De Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht jou niet om een verzekering af te sluiten. Jij bepaalt zelf als ondernemer welke risico’s je wilt en kunt dragen.
Kans op schadeclaim verminderen?
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch is de kans op schade vaak kleiner als je professioneel werkt en je vak goed kent. Ook door jezelf steeds te blijven verbeteren, kun je risico’s verkleinen. Gaat het dan toch een keer mis? Dan is het fijn als je kunt terugvallen op een goede zakelijke verzekering.
Zorgeloos verzekerd voor werken in de zorg.
Welke zakelijke verzekeringen heb je nodig in de zorg?
Je opdrachtgevers vragen vaak om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel BAV genoemd. Deze verzekering is duur en voor de meeste zorgverleners helemaal niet nodig. In bijna alle gevallen is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) voldoende.
Alleen medisch specialisten, zoals huisartsen, verloskundigen of tandartsen, hebben vaak wél een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Voor alle andere zorgverleners is een AVB meestal genoeg.