fbpx
JW verzekeringen

Wij zijn goed bekend met de bouwwereld en weten waar we het over hebben als het over jouw installatiebedrijf gaat. En bieden je met goed op elkaar afgestemde verzekeringsproducten een uitstekende dekking. Specifiek voor jou als installateur. Ook logische nevenwerkzaamheden zoals keuringen, onderhoud en inspecties zijn meeverzekerd.

Remco

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Installatiebedrijf Verzekering

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Installatiebedrijf Verzekering

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Direct in contact met specialist
Remco helpt je graag!

Wij zijn goed bekend met de bouwwereld en weten waar we het over hebben als het over jouw installatiebedrijf gaat. En bieden je met goed op elkaar afgestemde verzekeringsproducten een uitstekende dekking. Specifiek voor jou als installateur. Ook logische nevenwerkzaamheden zoals keuringen, onderhoud en inspecties zijn meeverzekerd.

Remco

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Direct persoonlijk advies

Specialist in verzekeringen
Voor Installatiebedrijven

Wij zijn deskundig op het gebied van verzekeringen voor installateurs. Graag helpen wij jou met het behalen van je doelen. Met onze verzekeringen voor een installatiebedrijf heb je een uitstekende verzekeringsdekking en wordt eventuele schade snel afgewikkeld. Ons advies begint met een risico-inventarisatie op maat. Bij voorkeur bij jou op locatie. Niet ieder risico hoeft verzekerd te worden. Wij bepalen samen met jou welke risico’s je verantwoord kunt nemen en welke bij voorkeur verzekerd moeten worden.

 • Gespecialiseerd in bouw

  Onze specialisten zijn zeer kundig

 • Ondernemend

  Onze medewerkers denken met je mee

 • Nuchter & realistisch

  Een periodieke en beheersbare aanpak

 • Gecertificeerd Personeel

  Al onze medewerkers zijn gecertificeerd

Terugbelverzoek

Je wordt binnen 15 minuten teruggebeld

Laat je gegevens achter!

Alle verzekeraars vergelijken Direct verzekering afsluiten

Installatiebedrijven verzekeringspakket

Als installateur draait het om kwaliteit en vakmanschap. Installatiewerk is sterk in ontwikkeling. Met name door de duurzame ambities. Zo geeft een installatiebedrijf antwoord op de vraag om gebouwen en woningen slimmer te maken. Installaties zijn vaak complex en om kortsluiting of lekkage en erger te voorkomen zijn vakbekwame installateurs onmisbaar. Als installateur wil je dat je klanten tevreden zijn over de gehele gang van zaken en het geleverde werk. Daarnaast wil je gerust zijn over het voortbestaan van je bedrijf. Graag helpen wij je om deze doelen te behalen. Hierbij passen wij een stuk risicomanagement toe, waardoor je inzicht krijgt in de risico’s die jouw bedrijf loopt en de mogelijke oplossingen hiervoor. Ben je bezig met het installatie werkzaamheden bij bijvoorbeeld een Wellness & Spa, dan zorgen wij dat je verzekering daaraan wordt aangepast. Denk hierbij niet alleen aan verzekeringsoplossingen. Bepaalde risico’s kunnen verantwoord zelf genomen worden.

Afspraak maken?

In de provincie Noord-Holland kunnen wij kosteloos en vrijblijvend een deskundig adviseur bij je langs laten komen. Ben je gevestigd in een andere provincie? Dan bekijken wij van geval tot geval de mogelijkheden. Hier kunnen wij gezamenlijk een afspraak over maken.

Welke verzekeringen kun je afsluiten als installatiebedrijf?

De meest voorkomende verzekeringen voor een installatiebedrijf in verwarming en luchtbehandeling:

Aansprakelijkheidsverzekering Installatiebedrijf

Als installateur ben je aansprakelijk als jij of je werknemer schade veroorzaakt aan personen of goederen van anderen. Bijvoorbeeld als een van jouw mensen bij het plaatsen van een airco unit de unit van de muur valt en hierbij schade toebrengt aan de luxe Frans eiken parketvloer van je klant. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt dan de schade aan de vloer. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking voor schade aan de airco unit zelf. Onder meer hiervoor is een CAR- en Montageverzekering ontwikkeld.

CAR- en Montageverzekering voor installatiebedrijf

Een CAR- en Montageverzekering biedt dekking voor schade aan het werk zelf. Het bouwproject kan op vele manieren worden beschadigd. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand, vandalisme of storm. Ook ben je verzekerd als je schade hebt gemaakt door verkeerd te werken, een zogenaamde uitvoeringsfout. Een CAR- en Montageverzekering dekt bijna alle materiële schade op de werkplaats.

Veel installateurs beschikken vaak alleen over een aansprakelijkheidsverzekering. Maar die biedt geen dekking voor schade aan het eigen uitgevoerde werk. En vertrouwen op de CAR- en Montageverzekering van de hoofdaannemer is vaak niet slim. De dekking hangt af van de verzekering die de hoofdaannemer heeft afgesloten. En je kan als onderaannemer de schade vaak niet zelf (rechtstreeks) claimen op de verzekering van de hoofdaannemer, waardoor de schade evengoed voor jouw rekening komt. Daarom adviseren wij bijna altijd om een CAR- en Montageverzekering af te sluiten.

Bestelauto verzekering voor installateurs

Zit jij of zitten jouw medewerkers geregeld op de weg? Dan kan er altijd wat gebeuren met je bestelauto. Denk aan een medewerker die een botsing veroorzaakt. Of je auto wordt gestolen of raakt beschadigd door een brand. Niet handig als je naar de technische groothandel moet om cv-installaties in te slaan. Onze autoverzekering beschermt je voor de grootste risico’s zodat je snel weer op de weg zit.

Inventaris & goederen verzekeren

Je eigen goederen aanwezig in je bedrijfspand, en de goederen die je maakt of op voorraad hebt, zijn bij elkaar veel geld waard. Denk hierbij aan je elektrisch gereedschap, ladders en steigers. En je goederen in (tijdelijke) voorraad, bijvoorbeeld warmtepompen. Zonder je bedrijfsmiddelen heb je geen bedrijf. Door onverwachte gebeurtenissen zoals hevige regenval, brand, inbraak en storm kunnen deze goederen beschadigd of totaal verloren raken. Met de Inventaris/goederenverzekering verzeker je tegen beschadiging of verlies door deze onverwachte gebeurtenissen.

Vervoer eigen goederen

Je bestelauto is meer dan alleen een vervoermiddel, je bewaart er vaak ook je gereedschappen en materialen in. Wat als er wordt ingebroken in je auto? Of als je spullen beschadigt raken door een aanrijding? Met een Vervoerverzekering Eigen Goederen zijn je gereedschappen en goederen goed verzekerd, dag en nacht.

Overige verzekeringen

Ook zijn er mogelijkheden om de onderstaande verzekeringen via ons af te sluiten.

Bedrijfsgebouw verzekering
Een bedrijfsgebouw is een waardevol bezit. Nodig voor de uitoefening van je bedrijf. Een grote schade kan dit in gevaar brengen. Stel dat je te maken krijgt met een flinke brand- of stormschade. De kosten om je bedrijfsgebouw te herstellen of herbouwen zijn aanzienlijk. Met een bedrijfsgebouwverzekering worden alle kosten vergoed.

Rechtsbijstand verzekering
Als installateur heb je met verschillende partijen te maken. De kans op een conflict is aanwezig. Denk hierbij aan een conflict met een medewerker, een geschil met een klant over het betalen van de nota of het inbrengen van leveringsvoorwaarden. Je wilt dan juridische hulp kunnen inschakelen, incassobijstand inzetten of juridisch advies inwinnen. Het is dan prettig als je betaalbaar juridisch advies krijgt. Het zelf inroepen van juridische hulp kost veel. Een rechtsbijstandverzekering maakt juridische hulp betaalbaar.

Arbeidsongeschiktheid
Als installateur ligt een ongeval tijdens het werk altijd op de loer. Als je door een ongeval of ziekte niet meer kunt werken, valt inkomen weg. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt je tegen dit verlies aan inkomen.

Premievoorbeeld: Installatiebedrijf verwarming en klimaat

De premie is van meerdere factoren afhankelijk van de waarde. Een aantal factoren hebben wij onderaan benoemd.

Voorbeeld factoren:

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op de volgende waardes:

 • Bruto jaaromzet: € 100.000
 • CAR-dekking:
  – Werk
  – Bestaande eigendommen opdrachtgever
  – Hulpmaterieel
  – Transport
  – Eigendommen directie en personeel
 • Bestelauto: waarde €22.810, 14 schadevrije jaren, volledig casco
 • Inventaris/goederen: € 20.000
 • Vervoer goederen: verzekerd bedrag per bestelauto € 7.500

Voorbeeld maandpremie: € 156,29

De premies zijn inclusief 8% pakketkorting en 21% assurantiebelasting.

 • Aansprakelijkheid: € 65,43
 • Bestelauto: € 42,36
 • CAR en Montage: € 32,14
 • Inventaris/goederen: € 6,68
 • Vervoer eigen goederen: € 9,68

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de verzekering voor installateurs

Bedrijven in de installatietechniek. Een algemene benaming voor diverse werkzaamheden die onder installatietechniek vallen. Een installatiebedrijf brengt installaties aan in woningen, utiliteit en industrie. Hieronder vallen technische professionals zoals loodgieters, elektriciens, installateurs van bijvoorbeeld verwarming en luchtbehandeling, zonnepanelen, warmtepompen en CV-ketels.

Het verzekeringspakket is geschikt voor zelfstandigen zonder personeel (zzp) en het midden- en kleinbedrijven (mkb) tot grofweg 100 medewerkers en een omzet tot € 5.000.000 per jaar. 

De meest voorkomende verzekeringen zijn over het algemeen een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, een CAR- en montageverzekering, een autoverzekering, een vervoer van eigen goederen verzekering en een inventaris-/goederenverzekering. Welke verzekeringen u afsluit hangt af van uw werkzaamheden en de risico’s die jouw bedrijf hierbij loopt.

De CAR- en Montageverzekering verzekering biedt een zeer ruime dekking voor schade die ontstaat door beschadiging van het werk tijdens de montage. De schade kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld installatie-, ontwerp- en constructiefouten. Een CAR- en Montageverzekering dekt bijna alle materiële schade op de werkplaats.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergoedt alleen schade die aan anderen wordt toegebracht. Materiele schade en letselschade. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven geeft geen dekking voor schade aan het werk zelf. Daarentegen biedt de CAR- en Montageverzekering wel dekking voor schade aan het eigen installatiewerk/-project.

Een eigen CAR- en Motageverzekering geeft de zekerheid dat het door jou uitgevoerde werk verzekerd is. Je bent dan niet afhankelijk van de verzekeringsdekking van de hoofdaannemer.

 • De verzekeringen zijn toegesneden op de bedrijfsactiviteiten van het installatiebedrijf.
 • De verzekeringen zijn indien mogelijk ondergebracht in één verzekeringspakket.
 • Dit pakket kent een pakketkortingsregeleng, hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting.
 • De verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar.

Onze installatiebedrijf referenties

Installatiebedrijf Robin Kösters

Installatiebedrijf Robin Kösters is gespecialiseerd in loodgieterswerk, dak & zinkwerk en beschikbaar als CV monteur.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwbedrijf verzekeringen.

Ben je op zoek naar een verzekering voor installateurs? Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van alle soorten bouw- & installatie activiteiten. Wij vergelijken alle verzekeraars en vinden zo de best passende verzekering voor installatiebedrijven voor jouw als klant.

Taxiverzekering adviseur in zakelijke verzekeringen

Fijn dat we alle verzekeringen gecombineerd bij JW Verzekering hebben kunnen onderbrengen voor een mooi scherp tarief en daarbij horende extra pakketkorting. Een fijne samenwerking. 

Erik Schouten

Klant JW Verzekeringen