fbpx
JW verzekeringen

Installatiebedrijf Verzekeren

Verkeersschade Medewerkers (WEGAM)

Verzekering voor verkeersschade medewekers

Als werkgever ben je aansprakelijk voor eventuele schade die je werknemers oplopen tijdens werktijd door een verkeersongeval. Dit zijn zowel de materiële- als de letselschade van de werknemer. Als er werknemers zijn die bij een verkeersongeval eventueel letsel oplopen, kunnen dit enorm hoge bedragen zijn waar je als werkgever mee te maken kunt krijgen. Daarom adviseren wij om jou en je personeel hier te allen tijde goed voor te verzekeren.

Offerte aanvragen

Alles over het verzekeren van verkeersschade medewerkers

Het is belangrijk voor je medewerkers en onderneming om een goede en passende verzekering te hebben op gebied van verkeersschade.

Wat is een verkeersschadeverzekering voor de medewerkers?

Een medewerker kan te maken hebben met een ongeval in het verkeer tijdens werktijd. Dit kan zijn met de auto, in het openbaar vervoer, op de fiets of als voetganger. Zeker bij maaltijdbezorgers die bezorgen met een auto, scooter of fiets is de kans zeer aanwezig dat er wat gebeurt. Maar ook personeel die werkzaam is in de buitendienst zal veel op de weg zitten. De werkgever is bij een verkeersongeval tijdens werktijd aansprakelijk voor zijn personeel. Zo zal de werkgever de ziekenhuis- en revalidatiekosten van de werknemer moeten vergoeden. In bepaalde gevallen dient er zelfs meebetaald te worden aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering van de medewerker. Met de verkeersschadeverzekering voor de medewerkers zijn al deze kosten gedekt.

Welke schade komt er voor een vergoeding in aanmerking?

- De materiële- en letselschade naar aanleiding van een ongeval is meeverzekerd. Ook als de medewerker zelf de veroorzaker is van het ongeval is er dekking in deze verzekering.
- Woon- werkverkeer
- Verzekerd bedrag van €2.500.000,- per gebeurtenis met een maximum van €5.000.000,- per verzekeringsjaar
- Schade door een ongeval waarbij de medewerker een in- of opzittende is van een motorrijtuig, als passagier van een trein, tram of vaartuig of als fietser of voetganger.

Welke schade komt niet voor vergoeding in aanmerking?

De schade van het voertuig zelf zit niet in deze verzekering. De voertuigen dien je hiervoor apart te verzekeren. Daarnaast is er geen dekking op het moment dat de bestuurder zelf niet verzekerd is doordat hij/zij geen rijbewijs heeft, er alcohol of medicijnen in het spel zijn of als er bijvoorbeeld geen helm of een gordel gedragen wordt.

Wat kost de verkeersschadeverzekering voor medewerkers?

De kosten zijn afhankelijk van het aantal medewerkers en het aantal voertuigen die de onderneming heeft. Deze verzekering heeft geen eigen risico. In de onderstaande berekening is er gebruik gemaakt van fictieve cijfers en kunnen afwijken van de daadwerkelijke premies.

Premievoorbeeld: Bezorgrestaurant

De premie is van meerdere factoren afhankelijk van de waarde. Een aantal factoren hebben wij onderaan benoemd.

Voorbeeld factoren:

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op de volgende waardes:

 • Een bruto jaaromzet van €100.000,-;
 • Inventaris ter waarde van €10.000,-;
 • Goederen ter waarde van €10.000,-;
 • Aantal medewerkers: 5
 • Bezorgauto: WA op basis van 15 schadevrije jaren

Voorbeeld maandpremie: € 230,91

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: €14,31
 • E-Bike: €19,46
 • Bezorgscooter: €90,-
 • Bezorgauto: €80,-
 • Verkeersschade medewerkers: €14,82
 • Inventaris-goederen: €12,32