fbpx

Aansprakelijkheid in de Bouw: Onderaannemers en het belang van een goede Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven

Aansprakelijkheid in de Bouw: Onderaannemers en het belang van een goede Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven

In de bouwwereld doen onderaannemers belangrijk werk. Soms kunnen problemen ontstaan als fouten worden gemaakt. Stel je voor dat een onderaannemer verantwoordelijk is voor een fout die schade veroorzaakt. Bijvoorbeeld doordat het kitbedrijf een naad niet goed heeft gekit, waardoor een flinke waterschade ontstaat. In dat geval moet de aannemer die de onderaannemer (kitbedrijf) heeft ingehuurd, betalen voor de schade. Vaak is de aannemer hiervoor verzekerd. De verzekeraar van de aannemer betaalt dan de schade.

Verhalen van schade op de (onder)aannemer

In veel gevallen verhaalt de aannemer of verzekeraar van de aannemer de schade op de onderaannemer die de fout heeft gemaakt. Het verhalen van uitgekeerde schade op de onderaannemer als veroorzaker is heel gebruikelijk. Het hebben van een Aansprakelijkheidsverzekering beschermt de onderaannemer in dergelijke situaties.

Daarnaast komt steeds vaker voor dat partijen die schade hebben geleden, niet alleen de aannemer aansprakelijk stelen, maar ook de onderaannemer. Bijvoorbeeld wanneer de verzekering van de aannemer een hoog eigen risico heeft of de verzekeringspremie door de aannemer niet is betaald, waardoor de polis geen dekking biedt.

Aansprakelijkheidsverzekering speciaal voor de bouw

Wat betekent dit allemaal? Nou, stel je voor dat je als onderaannemer een systeem installeert dat later schade veroorzaakt. De verzekeraar van de aannemer of de aannemer zelf kan dan proberen de kosten van de schade te verhalen op jou. Ook kan de partij die schade heeft geleden deze schade direct op jou als onderaannemer verhalen. Als je geen goede aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, kan dit je veel geld kosten.

Om problemen te voorkomen, is het belangrijk dat onderaannemers zelf een goede aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Een verzekering die goed aansluit bij de activiteiten en werkzaamheden die de onderaannemer doet. Dat is waar JW verzekeringen BV in beeld komt. Wij weten veel over verzekeringen in de bouw en kunnen onderaannemers helpen met de juiste oplossingen. Zo kun je jezelf en je bedrijf beschermen tegen onverwachte problemen in de bouwwereld.

Dus, als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met JW Verzekeringen BV. Wij staan klaar om te helpen en samen met jou te bouwen aan een veilige toekomst voor je bedrijf.

Zorg ervoor dat jouw verzekering op orde is!

Goede verzekeringen zijn van cruciaal belang voor bouwbedrijven om het bedrijf te beschermen en financiële risico’s te minimaliseren. Het is geruststellend voor bouwbedrijven en klanten en draagt bij aan professionele en verantwoordelijke bedrijfsvoering. Onze ervaren verzekeringsadviseur Remco helpt je graag.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Remco

Specialist in bouw-, horeca- en aansprakelijkheidsverzekeringen

Vraag direct een offerte aan voor jouw bouwbedrijf!

Terugbelverzoek - Bel mij terug!

JW Verzekeringen

Meer Nieuws