fbpx
JW verzekeringen

Verzekeringspakketten op maat voor de bouw

Premie berekenen

Premie berekenen
Verzekeringspakketten op maat voor de bouw

Jouw premie wordt direct berekend!

De bouwwereld is voortdurend in beweging. Hierdoor veranderen de risico’s voor ondernemers in de bouw ook doorlopend. Het verzekeringspakket dient hierop te worden aangepast, zodat je belangrijkste risico’s beheersbaar zijn. Belangrijke verzekeringen voor bouwondernemingen zijn de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven en de CAR-verzekering (Construction Allrisk). Het managen van risico’s is meer dan alleen verzekeren. Graag bieden wij je onze risico-inventarisatie aan. Samen bepalen wij vervolgens welke risico’s je bij voorkeur dient te verzekeren.

Daphne

Adviseur Zakelijk

Wil jij jouw taxi verzekeren? Daphne helpt je hier graag bij.

Verzekering op maat voor de bouwsector

Alle verzekeraars vergelijken Direct verzekering afsluiten

Direct een offerte op maat!

Als bouwondernemer wil je dat je klanten tevreden zijn over het proces en het geleverde werk. Graag helpen wij je om deze doelen te behalen. Hierbij passen wij een stuk risicomanagement toe, waardoor je inzicht krijgt in de risico’s en mogelijke oplossingen. Denk hierbij niet alleen aan verzekeringsoplossingen. Bepaalde risico’s kunnen verantwoord zelf genomen worden.

Afspraak maken?
In de provincie Noord-Holland kunnen wij kosteloos en vrijblijvend een deskundig adviseur bij je langs laten komen. Ben je gevestigd in een andere provincie? Dan bekijken wij van geval tot geval de mogelijkheden. Hier kunnen wij gezamenlijk een afspraak over maken.

Welke verzekeringen kun je afsluiten als bouwbedrijf

De meest voorkomende verzekeringen voor de bouw zijn:

Aansprakelijkheidsverzekering bouwbedrijf

Als bouwondernemer bent je aansprakelijk als jij of je werknemer schade veroorzaakt aan personen of goederen van anderen. Bijvoorbeeld als een van jouw mensen per ongeluk de auto van jouw klant beschadigt met een kruiwagen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt dan de schade. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking voor schade aan het bouwproject. Hiervoor is een CAR-verzekering ontwikkeld.

CAR (Construction All Risk) voor bedrijven in de bouw

Een CAR-verzekering biedt dekking voor schade aan het bouwproject. Een bouwproject kan op vele manieren worden beschadigd. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand, vandalisme of storm. Ook ben je verzekerd als je schade hebt gemaakt door verkeerd te werken, een zogenaamde uitvoeringsfout. Een CAR-verzekering dekt bijna alle materiële schade op de bouwplaats. Verder zijn vrijwel alle bedrijven die betrokken zijn bij de bouw meeverzekerd. Groot en klein. Denk aan de hoofdnemer en de onderaannemers zoals schilders, installateurs, elektriciens, loodgieters en stukadoors. Prettig, want niet altijd is duidelijk wie verantwoordelijk is voor de schade.

Veel kleinere onderaannemers en klusbedrijven beschikken vaak alleen over een aansprakelijkheidsverzekering. Maar die biedt geen dekking voor schade aan het eigen uitgevoerde werk. En vertrouwen op de CAR-verzekering van de hoofdaannemer is vaak niet slim. De dekking hangt af van de verzekering die de hoofdaannemer heeft afgesloten. En je kan als onderaannemer de schade vaak niet zelf (rechtstreeks) claimen op de verzekering van de hoofdaannemer, waardoor de schade evengoed voor jouw rekening komt. Daarom adviseren wij bijna altijd om een CAR-verzekering af te sluiten.

Motorrijtuigen bouwbedrijven verzekeren

Zit je of je medewerkers veel op de weg? Dan kan er altijd wat gebeuren met je personen-, bestel- en/of vrachtauto(s). Denk aan een medewerker die een botsing veroorzaakt. Of je auto wordt gestolen of raakt beschadigd door een brand. Niet handig als je naar de bouwgroothandel moet om bouwmaterialen in te slaan. Onze autoverzekering beschermt je voor de grootste risico’s zodat u zo snel weer op de weg zit.

Vervoer eigen goederen aannemer

Je bestel- of vrachtauto is meer dan alleen een vervoermiddel, je bewaart er vaak ook je gereedschappen en materialen in. Wat als er wordt ingebroken in je auto? Of als je spullen beschadigd raken door een aanrijding? Met een Vervoerverzekering eigen goederen zijn je gereedschappen en goederen goed verzekerd, dag en nacht.

Werkmaterieel verzekeren

Je werkmaterieel kan op allerlei manieren beschadigd of verloren raken. Bijvoorbeeld door diefstal, brand of een storm. Ook kan je schade aan een ander veroorzaken. Bijvoorbeeld als je per ongeluk je Bobcat tegen een keet aanrijdt. Met een werkmaterieelverzekering ben je in bijna alle gevallen gedekt.

Verkeersschade bouwbedrijven

Je medewerkers kunnen tijdens het werk of bij het reizen van en naar het werk een ongeval krijgen in het verkeer. Bijvoorbeeld met de auto, op de fiets of gewoon te voet. Als werkgever moet je meestal alle schade van je werknemer na een verkeersongeval vergoeden. En die kosten kunnen heel hoog oplopen. Zeker als je medewerker tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt raakt. Vanzelfsprekend heb je een aansprakelijkheids- en autoverzekering. Maar daarmee is het risico dat je loopt op schadevergoeding nog niet of niet volledig verzekerd. Met een Verkeersschadeverzekering worden alle kosten vergoed.

Overige verzekeringen

Ook zijn er mogelijkheden om de onderstaande verzekeringen via ons af te sluiten.

Bedrijfsgebouw verzekering
Een bedrijfsgebouw is een waardevol bezit. Nodig voor de uitoefening van je bedrijf. Een grote schade kan dit in gevaar brengen. Stel dat je te maken krijgt met een flinke brand- of stormschade. De kosten om je bedrijfsgebouw te herstellen of herbouwen zijn aanzienlijk. Met een bedrijfsgebouwverzekering worden alle kosten vergoed.

Inventaris/goederen
Je eigen goederen aanwezig in je bedrijfspand, en de goederen die je maakt of op voorraad hebt, zijn bij elkaar veel geld waard. Denk hierbij aan allerlei handgereedschap en machines. Zonder je bedrijfsmiddelen heb je geen bedrijf. Door onverwachte gebeurtenissen zoals hevige regenval, brand, inbraak en storm kunnen deze goederen beschadigd totaal verloren raken. Met de Inventaris/goederenverzekering verzeker je tegen beschadiging of verlies door deze onverwachte gebeurtenissen.

Rechtsbijstand
Als bouwondernemer heb je met veel verschillende partijen te maken. De kans op een conflict is aanwezig. Denk hierbij aan een conflict met een medewerker, een ruzie met een ambtenaar over een vergunning of het inbrengen van leveringsvoorwaarden. Je wilt dan juridische hulp kunnen inschakelen. Soms wil je alleen juridisch advies inwinnen. Het is dan prettig als je betaalbaar juridisch advies krijgt. Het zelf inroepen van juridische hulp kost veel. Een rechtsbijstandverzekering maakt juridische hulp betaalbaar. Ook incassobijstand kan worden meeverzekerd. Dan maak je je niet meer druk over niet (op tijd) betalende klanten.

Premievoorbeeld: Bouwbedrijf | Aannemers

De premie is van meerdere factoren afhankelijk van de waarde. Een aantal factoren hebben wij onderaan benoemd.

Voorbeeld factoren:

Tarieven in de kolom hiernaast zijn gebaseerd op de volgende waardes:

 • Bruto jaaromzet: € 1.500.000,
 • CAR-dekking:
  – Werk
  – Bestaande eigendommen opdrachtgever
  – Hulpmaterieel
  – Transport
  – Eigendommen directie en personeel
 • Medewerkers: 5 stuks
 • Werkmaterieel: Bobcat waarde € 45.000, volledig casco
 • Bestelauto: 3 stuks, waarde €26.000 per stuk, 14 schadevrije jaren, volledig casco
 • Vervoer goederen: verzekerd bedrag per bestelauto € 10.000 

Voorbeeld maandpremie: € 477,53

De premies zijn inclusief 10% pakketkorting en 21% assurantiebelasting.

 • Aansprakelijkheid: € 79,73
 • CAR: € 194,65
 • Bestelauto (3x): € 300,56
 • Vervoer eigen goederen: € 15,00
 • Werkmaterieel: € 61,25
 • Verkeersschade: € 11,34

Onze bouwreferenties

Bouwbedrijf Verzekeren bij JW Verzekeringen

Ruimer Leven

Ruimer Leven Bouw: Innovatie en vakmanschap in elk ontwerp

Direct een adviseur die je te woord staat!

Remco is deskundig op het gebied van verzekeringen voor bouwondernemers. Remco helpt jou graag met het behalen van je doelen. Met de bouwverzekeringen die wij aanbieden heb je een uitstekende verzekeringsdekking en wordt eventuele schade snel afgewikkeld. Ons advies begint met een risico-inventarisatie op maat. 

Stel Remco een vraag: