fbpx

 Het opbouwen en terugvallen in schadevrije jaren gaat altijd per voertuig. Heb je meerdere voertuigen dan heeft ieder voertuig zijn eigen schadevrije jaren. Voor zakelijke auto’s en bestelauto’s werkt de opbouw en terugval in schadevrije jaren hetzelfde als bij privé auto’s en gaan alle registraties net als bij particuliere voertuigen via roydata.

Schadevrije jaren voor bedrijven met zakelijke auto’s en bestelauto’s

GEPULICEERD | 07-04-2021

 Het opbouwen en terugvallen in schadevrije jaren gaat altijd per voertuig. Heb je meerdere voertuigen dan heeft ieder voertuig zijn eigen schadevrije jaren. Voor zakelijke auto’s en bestelauto’s werkt de opbouw en terugval in schadevrije jaren hetzelfde als bij privé auto’s en gaan alle registraties net als bij particuliere voertuigen via roydata.

Schadevrije jaren voor bedrijven met zakelijke auto’s en bestelauto’s
GEPULICEERD | 07-04-2021

Alle ins en outs over schadevrije jaren voor zakelijke auto's

 Het opbouwen en terugvallen in schadevrije jaren gaat altijd per voertuig. Heb je meerdere voertuigen dan heeft ieder voertuig zijn eigen schadevrije jaren. Voor zakelijke auto’s en bestelauto’s werkt de opbouw en terugval in schadevrije jaren hetzelfde als bij privé auto’s en gaan alle registraties net als bij particuliere voertuigen via roydata. Wel zijn er voor zakelijke auto’s bestelauto’s en wagenparken veel afwijkende regelingen die verzekeraars apart van elkaar aanbieden.

Eerlijk en vakkundig persoonlijk advies

Wij zijn specialist in het verzekeren van zakelijke auto’s en bestelauto’s. Wij weten precies welke verzekeraars meewerken aan kortingsmogelijkheden en waar je moet zijn voor verschillende regelingen met betrekking tot het betalen van uiteindelijk de laagste premie. In dit artikel hopen wij u voldoende te informeren omtrent de regelingen over schadevrije jaren voor zakelijke auto’s.

Schadevrije jaren wisselen

Het is belangrijk om altijd het hoogst aantal schadevrije jaren en de hoogste no-claimkorting toe te passen op het voertuig met de hoogste premie. Door dit te doen betaal je uiteindelijk vanzelfsprekend onderaan de streep de minste premie. Heb je bijvoorbeeld privé een auto met een WA dekking met 10 schadevrije jaren en de maximale korting en zakelijk een duurder voertuig allrisk verzekerd met 1 schadevrij jaar kunnen wij deze schadevrije jaren omwisselen waardoor de maximale korting op het duurste voertuig wordt toegepast.

Schadevrije jaren meenemen van je privé auto

Heb je een privé auto met schadevrije jaren en je koopt een bestelauto of zakelijke auto? Indien je de privéauto verkoopt kun je de alle opgebouwde schadevrije jaren en opgebouwde no-claimkorting van de privéauto meenemen naar de bestelauto.

Je koopt een bestelauto of zakelijke auto maar houd de privéauto?

Dan is dit een extra voertuig en gelden de opgebouwde schadevrije jaren en de opgebouwde no-claimkorting niet voor de bestelauto. Sluit je een nieuwe verzekering voor de bestelauto af zou je normaal gesproken 0 schadevrije jaren moeten doorgeven en een hoge premie zonder korting betalen.

Advies: Ons advies is om beide voertuigen bij dezelfde verzekeraar onderbrengen. Dan bieden wij voor het 2e voertuig dezelfde no-claimkorting als voor het eerste voertuig. Deze regeling wordt niet online aangeboden en moet door een van onze adviseurs met maatwerk worden geoffreerd. In dit geval betaal je dus de premie alsof er wel schadevrije jaren voor een 2e voertuig zouden zijn.

Je koopt een extra zakelijke auto of bestelauto en alle schadervrije jaren zijn al zo gunstig mogelijk verdeeld over de huidige voertuigen?

Schadevrije jaren worden opgebouwd per auto. Koop je een extra voertuig moet er normaal gesproken met 0 schadevrije jaren worden gerekend.

Advies:
> Indien je onderneming meerdere voertuigen via ons verzekerd zijn er verschillende mogelijkheden voor een extra voertuig. Er kunnen kortingstredes worden toegepast bij een extra voertuig, maar schadevrije jaren kunnen ook worden verdeeld over je wagenpark. Bij 9 schadevrije jaren wordt vaak de maximale 80% korting bereikt. Heb je een voertuig met 18 schadevrije jaren en koop je een 2e voertuig kunnen wij de schadevrije jaren verdelen en voor beide voertuigen 9 schadevrije jaren rekenen en op beide voertuigen 80% korting bieden.
> Heeft de onderneming 10 of meer voertuigen zou een wagenpark korting tot de mogelijkheden behoren. Hierover gaan wij in onderhandeling met de verzekeraar en dit scheelt gemiddeld 35% premie ten opzichte van losse polissen.

Meerdere prive voertuigen

Schadevrije jaren worden opgebouwd per auto. Indien je een extra auto aanschaft zou je hier dus 0 schadevrije jaren voor moeten doorgeven.

Advies: Verzeker je beide voertuigen via ons dan kunnen wij voor het 2e voertuig dezelfde no-claimkorting aanbieden als op het eerste voertuig. Dit geld ook voor een eventueel 3e en 4e prive auto.

Schadevrije jaren motor naar zakelijke autoverzekering of bestelautoverzekering

Heb je een motor? Dan heb je met dit voertuig schadevrije jaren opgebouwd. Deze schadevrije jaren kunnen wij overzetten naar een zakelijke autoverzekering of bestelautoverzekering. Als je de motor daarna ook bij ons verzekerd kunnen wij dezelfde no-claimkorting aanbieden als op de motorverzekering.

Advies: Doorgaans is de premie van een motorverzekering veel lager waardoor het overzetten van de schadevrije jaren veel besparing oplevert.

Schadevrije jaren overnemen via een werkgeversverklaring

Het is mogelijk om de opgebouwde schadevrije jaren van je werkgever mee te nemen. Wel is het van belang dat de schadevrije jaren van je werkgever origineel in roydata komen te staan. Je werkgever geeft deze schadevrije jaren aan jou mee en kan ze daarna zelf niet meer gebruiken. Je werkgever is deze schadevrije jaren dan kwijt.

Oplossing: Het is zaak dat je werkgever zijn verzekeraar vraagt om de opgebouwde schadevrije jaren van het voertuig waarin jij hebt gereden om deze van zijn polis af te halen en deze jaren in roydata te registreren. Zodra dit is gedaan en je ontvangt van de werkgever een verklaring dat jij deze jaren mag overnemen kunnen de jaren aan jou of jouw onderneming worden toegewezen. Alleen een verklaring van de werkgever waarin hij bevestigt dat je in een bedrijfsvoertuig hebt gereden zonder schade is niet voldoende. Het is dus echt van belang dat de door jou opgebouwde schadevrije jaren in roydata komen te staan.

Schadevrije jaren via een leaseverklaring

Heb je een leaseauto gereden in de afgelopen 3 jaar? Dan zijn hier mogelijkheden om schadevrije jaren voor toe te kennen. Het aantal schadevrije jaren wat doorgaans wordt toegekend zijn de jaren na je laatste schuldschade in de leaseverklaring. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Schadevrije jaren en kortingen voor wagenparken

Een wagenpark is vanaf ongeveer 8 zakelijke voertuigen. Wat wij vaak voorbij zien komen is dat een groeiende onderneming door de wagenparkgrens groeit maar dat de tussenpersoon onnodig de voertuigen zonder wagenparkkortingen voortzet. Of de kennis is dan niet in huis of de tussenpersoon is hier niet adequaat en oplettend genoeg. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van wagenparken en weten hierdoor precies bij welke verzekeraars je moet zijn en wat de mogelijkheden bij deze verzekeraars zijn.

Voor het bemiddelen in wagenparken zetten wij de onderhandelingen stevig in wat tot voor veel verschillende resultaten leidt. Dit doen wij in overleg met de ondernemer rekening houdend met de wensen van de onderneming. Voor een groeiende onderneming zijn bijvoorbeeld afspraken gemaakt dat voor ieder aan te melden extra voertuig de korting start op 80% zonder dat er voor dit voertuig schadevrije jaren hoeven worden ingezet. Voor een andere onderneming waarbij uitbreiding van het wagenpark niet werd verwacht is in de onderhandeling meegenomen dat bij een beperkt aantal schade-uitkeringen voor het gehele wagenpark ieder jaar de premie met 20% werd verlaagd.

Onze ervaring leert dat ondernemingen met meer dan 8 voertuigen welke los zijn verzekerd en waar geen wagenparkkortingen zijn toegepast er tot wel 35% meer premie wordt betaald.

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering vergelijken voor alle soorten bestelauto’s. Sluit makkelijk en snel online de goedkoopste Bestelautoverzekering af. Direct verzekerd!

Zakelijke Autoverzekering

Zakelijke Autoverzekering vergelijken voor alle soorten zakelijke auto’s. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van alle soorten zakelijke auto’s en tevens de goedkoopste.

JW Verzekeringen

Meer Artikelen Lezen