fbpx
JW verzekeringen

Kantoorgebouwen verzekeren gaat redelijk eenvoudig. Het verzekeren van de meeste andere bedrijfsverzamelgebouwen is nog niet zo makkelijk. Evengoed hebben wij hiervoor een oplossing. Onze specialist Remco helpt je hier graag bij.

Remco

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Bedrijfsverzamelgebouwen

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Bedrijfsverzamelgebouwen Verzekering

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Direct in contact met specialist
Remco helpt je graag!

Kantoorgebouwen verzekeren gaat redelijk eenvoudig. Het verzekeren van de meeste andere bedrijfsverzamelgebouwen is nog niet zo makkelijk. Evengoed hebben wij hiervoor een oplossing. Onze specialist Remco helpt je hier graag bij.

Remco

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Bedrijfsverzamelgebouwen verzekeren is een vak!

Wat is een bedrijfsverzamelgebouw?

In een bedrijfsverzamelgebouw zijn meerdere bedrijven gevestigd. Het maakt hierbij niet uit of het een groot complex is met tientallen bedrijven of een klein pand met slechts enkele gebruikers. Bedrijfsverzamelgebouwen kunnen bestaan uit bedrijfsruimtes die worden gehuurd of worden gekocht. In het laatste geval is doorgaans sprake van een Vereniging van Eigenaren.

Waarom is het verzekeren lastig?

Belangrijk is om te weten wat de bestemming of wel het gebruiksdoel van het gebouw is. Gaat het om een kantoorfunctie, winkelfunctie of overige gebruiksfunctie? De complexiteit ontstaat vooral bij de verzamelgebouwen met een overige gebruiksfunctie. Hierdoor kunnen allerlei soorten bedrijven zich vestigen in het gebouw. Bijvoorbeeld productie, opslag en zelfs (lichte) industrie. Hoe zwaarder de activiteiten van de bedrijven, hoe zwaarder het risico voor verzekeraars is. De verzekeraar heeft op de gebruikers minder invloed bij het stellen van preventieve maatregelen. Ook is de controle op de gebruikers moeilijker. De gebruikers kunnen in de loop van de tijd namelijk veranderen en de activiteiten kunnen wijzigen. Daarnaast spelen ook aspecten als de bouwaard, de gebruikte isolatiematerialen, de kwaliteit van de elektrische installatie en de mate en frequentie van leegstand een belangrijke rol. Daarom geeft een pand met een overige gebruiksfunctie en dus een diversiteit aan gebruikers een groter risico.

Terugbelverzoek

Je wordt binnen 15 minuten teruggebeld

Laat je gegevens achter!

Ons vakmanschap?

Wij zorgen ervoor dat het verzekeren van bedrijfsverzamelgebouwen aantrekkelijk wordt voor zowel u als klant als voor verzekeraars. Wij kijken bij aanvang nauwkeurig naar het gebruiksdoel van het gebouw en de huidige gebruikers en activiteiten. Ook wordt zorgvuldig gekeken naar de bouwaard, isolatie, aanwezigheid brandmeldinstallatie, compartimentering en het schadeverleden. Verder vragen wij verzekeraars een inspectie uit te voeren om het risico te beoordelen en mogelijk aanbevelingen te doen. Tenslotte is het van wezenlijk belang om gedurende de looptijd van de verzekering op de hoogte te blijven van de actuele bestemmingen en de kwaliteit van preventie en elektra. Dit doen wij door elk halfjaar een inspectie uit te voeren. Dit alles zorgt ervoor dat wij een passende verzekering kunnen aanbieden tegen een scherpe premie.

Waarom halfjaarlijkse inspecties?

Het is belangrijk om de verzekering aan te laten sluiten bij de realiteit. Dit zorgt ervoor dat telkens op basis van de juiste informatie verzekerd wordt en dit voorkomt teleurstellingen bij schade. Om dit te bereiken wordt elk halfjaar een verplichte vervolginspectie uitgevoerd. Deze vervolginspecties maken inzichtelijk welke risicowijzigingen binnen een bedrijfsgebouw hebben plaatsgevonden en wat de impact hiervan is. Hierdoor houden wij verzekeraar op de hoogte van de stand van zaken en kunnen zij tijdig maatregelen nemen om het risico te normaliseren.

Interesse?

Voor het verzekeren van uw bedrijfsverzamelgebouw kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op: 072-743 3817. Wij helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen van 9.00 uur tot 17.30 uur. Mailen kan ook naar info@jwverzekeringen.nl. Voor het verkrijgen van een vrijblijvende offerte kunt u bovenstaand formulier invullen.

Bedrijfsverzamelgebouwen verzekeren is een vak!