JW verzekeringen

Bezorgfiets Verzekering

Bezorgfiets Verzekering

Bezorgfiets Verzekering

Maaltijdbezorging met een bezorgfiets(E-bike) in plaats van met een auto of scooter wordt steeds vaker gedaan. Dit heeft meestal meerdere redenen. Zo is het mogelijk om jongere bezorgers aan te nemen omdat zij geen rijbewijs nodig hebben, waardoor de kosten lager zijn. Daarnaast zijn er geen benzinekosten meer waardoor dit meestal voordeliger uitkomt dan het verzekeren van een scooter of auto.

E-bike

Voor een E-bike tot 25 km/u zonder kenteken geldt op dit moment nog geen wettelijke verzekeringsplicht. Wel adviseren wij om hier ten alle tijden een goede verzekering voor af te sluiten.

Offerte aanvragen

Jouw bedrijf en personeel goed verzekerd!

Zorg voor een goede verzekering, goed voor je bedrijf en je personeel.

Op de meeste Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen (AVB) zijn de schades die er worden toegebracht aan derden door een E-bike uitgesloten van de dekking. Mocht een bezorger een ongeval veroorzaken waardoor de tegenpartij bijvoorbeeld letsel oploopt, kan dit erg hoge kosten met zich meebrengen. Hier zal de onderneming voor opdraaien als je hier niet voor bent verzekerd.

Wij hebben verzekeringsmogelijkheden om de bezorgfiets(en) mee te verzekeren in de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). De kosten hiervan zijn ongeveer €20,- voor één bezorgfiets.

Naast het verzekeren van de bezorgfiets adviseren wij ook een Verkeersschadeverzekering voor de werknemers (WEGAM) af te sluiten. Zo is de bezorger ook verzekerd tegen alle letsel- en gevolgschades naar aanleiding van een ongeval. Ook als de bezorger ten val komt door eigen schuld en (ernstig) letsel op loopt zijn de kosten hiervan verzekerd.