JW verzekeringen

Op zoek naar een verzekering tegen de schade die gedurende de werkzaamheden wordt veroorzaakt. Remco is specialist in zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen. Kom direct in contact met Remco voor het beste advies en de beste deal.

Remco Teerhuis

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

CAR Verzekering

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

CAR Verzekering

Direct in contact met specialist
Remco helpt je graag!

Op zoek naar een verzekering tegen de schade die gedurende de werkzaamheden wordt veroorzaakt. Remco is specialist in zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen. Kom direct in contact met Remco voor het beste advies en de beste deal.

Remco Teerhuis

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Direct persoonlijk advies

Specialist in
CAR Verzekering

Met een CAR- en Montageverzekering ben je verzekerd tegen de schade die gedurende de werkzaamheden wordt veroorzaakt. Allerlei risico’s kunnen zich op de bouwlocatie voordoen zoals brand, diefstal, vandalisme, constructie- en montagefouten. De kosten van herstel of vervanging bij schade worden door een CAR- en Montageverzekering vergoed.

 • Gespecialiseerd in bouw

  Onze specialisten zijn zeer kundig

 • Ondernemend

  Onze medewerkers denken met je mee

 • Nuchter & realistisch

  Een periodieke en beheersbare aanpak

 • Gecertificeerd Personeel

  Al onze medewerkers zijn gecertificeerd

Terugbelverzoek

Je wordt binnen 15 minuten teruggebeld

Laat je gegevens achter!

Alle verzekeraars vergelijken
Direct verzekering afsluiten

Wat verzeker je met een CAR Verzekering?

Bij ieder bouwproject kan iets misgaan waardoor schade ontstaat. De kans op schade is groter als meer partijen betrokken zijn. Al bij een klein bouwproject zijn vaak veel partijen betrokken. Een hoofdaannemer, installateur, loodgieter en stukadoor zijn hier enkele voorbeelden van. Wanneer iets misgaat, kan dat voor de betrokken partijen grote gevolgen hebben. Daarbij is het niet altijd meteen duidelijk wie precies verantwoordelijk is. Een CAR-verzekering biedt dan uitkomst.
De Construction All Risk verzekering dekt schade die ontstaat tijdens een bouwproces. Normaal gesproken sluiten aannemers een CAR-verzekering af. Maar ook voor een opdrachtgever kan het afsluiten van een CAR-verzekering erg verstandig zijn.

Kans op schade verminderen?

De afgelopen jaren is een sterke toename te zien in het aantal claims. Ook de claims zelf worden steeds hoger. Het aantal bij de bouw betrokken partijen en de snel stijgende bouwkosten zijn hier de oorzaak van. Door in te zetten op het leveren van kwaliteit en de betrokken partijen hierop te selecteren en te toetsen wordt het werk beter. Ook een strak bouwproces heeft invloed op de kwaliteit. Dit voorkomt vertraging, extra onderhoudskosten en de kans op schade wordt een stuk kleiner. Als het dan toch nog misgaat kun je terugvallen op een verzekering die de schade dekt.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er gedekt door de
CAR Verzekering

Verzekerd is de materiële schade aan Het Werk zelf gedurende de bouwperiode. Onder de dekking is begrepen schade aan- en diefstal van bouwmaterialen die op de bouwlocatie aanwezig zijn.

Verzekerd is de materiële schade die door de werkzaamheden is ontstaan aan de bezittingen van de opdrachtgever.

Verzekerd is de materiële schade aan de spullen van directie- en personeelsleden, waaronder diefstal van deze spullen op de bouwlocatie.

Verzekerd zijn de hulpmaterialen die nodig zijn voor de uitvoering van het werk. Ook diefstal is verzekerd. Hulpmateriaal is onder andere gereedschap, landmaterieel en steigers.

Verzekerd is schade aan het materiaal als gevolg van transport. Ook diefstal is gedekt. Een voorbeeld hiervan is een dakkapel die vanuit de werkplaats naar de locatie wordt vervoerd.

Verzekerd is schade gedurende de periode van onderhoud. De dekking en de duur van de periode zijn beperkt. En de onderhoudsperiode is alleen te verzekeren als dit vooraf in het bestek of de aannemingsovereenkomst is afgesproken.

Wat wordt niet verzekerd onder de
CAR Verzekering

Niet alle schade is verzekerd. Zo is bijvoorbeeld alleen de materiële schade verzekerd en de herstel- en/of vervangingskosten. Niet verzekerd is bedrijfsschade en andere gevolgschade. Verder zijn per dekking bepaalde uitsluitingen van kracht. Belangrijk is om naast de CAR- en Montageverzekering ook een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. Een Aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je aan anderen toebrengt. Een CAR- en Montageverzekering vergoedt de schade aan het werk zelf en op de bouwplaats.

Schadevoorbeeld:
Je installeert een koelingsinstallatie in de serverruimte bij een zakelijke relatie. Door een verkeerde montage valt de installatie op de serverkast. Zowel de koelingsinstallatie als de serverkast raken beschadigd. De Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt de schade aan de serverkast (schade aan derden). De schade aan de koelingsinstallatie is verzekerd onder de CAR- en Montageverzekering.

Voor wie is de CAR Verzekering belangrijk?

In de praktijk zijn bij een bouwproject vrijwel altijd meerdere partijen betrokken zoals de aannemer, onderaannemers, installateurs en afbouwbedrijven. De CAR- en Montageverzekering dekt bijna alle materiële schade op de bouwplaats. Verder zijn vrijwel alle bedrijven die betrokken zijn bij de bouw meeverzekerd. Groot en klein. Denk aan de hoofdaannemer en de onderaannemers zoals schilders, installateurs, elektriciens, loodgieters en stukadoors. Prettig, want het is niet altijd duidelijk wie verantwoordelijk is voor de schade.

De (hoofd)aannemer is in de basis eindverantwoordelijk voor het bouwproject en kan eigenlijk niet zonder een CAR- en Montageverzekering. Als hoofdaannemer ben je voor de gehele schade aansprakelijk en dien je de opdrachtgever schadeloos te stellen. Onder de CAR- en Montageverzekering is dit verzekerd, ongeacht of jij of de onderaannemer aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Ook voor onderaannemers, installateurs en afbouwbedrijven is het raadzaam om een CAR- en Montageverzekering af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering biedt namelijk geen dekking voor schade aan het eigen uitgevoerde werk. En vertrouwen op de CAR-verzekering van de hoofdaannemer heeft zo z’n beperkingen.

De dekking hangt namelijk af van de verzekering die de hoofdaannemer heeft afgesloten. Je kan als onderaannemer de schade vaak niet zelf (rechtstreeks) claimen op de verzekering van de hoofdaannemer, waardoor de schade evengoed voor jouw rekening komt. Ook kunnen gemaakte afspraken tussen de hoofdaannemer en onderaannemers de dekking beperken. Daarom adviseren wij vaak een CAR- en Montageverzekering.

Wij zijn gespecialiseerd in
CAR Verzekeringen

Ben je op zoek naar een CAR- en Montageverzekering? Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van alle soorten schades die worden veroorzaakt tijdens werkzaamheden. Het verzekeren van deze schades is zeer complex. Daarom helpen onze specialisten onze klanten met persoonlijk advies.

Fijne tussenpersoon! Hebben mij geholpen om mijn verzekering naar wens af te sluiten en zijn zeer bekwaam. Bij vragen reageren zij binnen korte tijd via WhatsApp, zijn erg sociaal en voelt vertrouwd. Bedankt voor de hulp mannen!

Henny

Klant JW Verzekeringen