fbpx
JW verzekeringen

Het verzekeren van een horecazaak is een vak apart. Elke horecagelegenheid is anders. Zo heeft een café hele andere risico’s dan een bezorgrestaurant. Voor alle horecagelegenheden hebben wij mogelijkheden. Samen met jou stellen wij een passend verzekeringspakket samen.

Remco

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Horecazaak Verzekeringen

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Horeca Verzekeringen

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Direct in contact met specialist
Remco helpt je graag!

Het verzekeren van een horecazaak is een vak apart. Elke horecagelegenheid is anders. Zo heeft een café hele andere risico’s dan een bezorgrestaurant. Voor alle horecagelegenheden hebben wij mogelijkheden. Samen met jou stellen wij een passend verzekeringspakket samen.

Remco

Adviseur Zakelijk

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Uw Specialist Remco Teerhuis

Direct persoonlijk advies

Specialist in
Horeca Verzekeringen

Wij zijn gespecialiseerd in verzekeringen voor horecazaken. Binnen Noord-Holland is het voor ons mogelijk om gratis een adviseur langs te sturen. Deze zal een risico-inventarisatie met je maken om te kijken welke verzekeringen er noodzakelijk zijn. Heb je bijvoorbeeld een slagerij? Dan komen wij graag bij je langs. Buiten Noord-Holland zal er per situatie gekeken worden naar de mogelijkheden. Hier kunnen onderling afspraken over worden gemaakt. Onder horeca vallen ook bedrijven die horecakleding verkopen.

 • Gespecialiseerd in horeca

  Onze specialisten zijn zeer kundig

 • Ondernemend

  Onze medewerkers denken met je mee

 • Nuchter & realistisch

  Een periodieke en beheersbare aanpak

 • Gecertificeerd Personeel

  Al onze medewerkers zijn gecertificeerd

Terugbelverzoek

Je wordt binnen 15 minuten teruggebeld

Laat je gegevens achter!

Welke verzekeringen kun je afsluiten?

De meeste voorkomende verzekeringen voor de horeca zijn:

Aansprakelijkheidsverzekering

Als werkgever zijn er veel risico’s waarvoor je aansprakelijk bent bij schade. Om niet voor onverwachte risico’s komen te staan is het van belang om dit goed te verzekeren.

Schade aan derden
In de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzeker je schade die jij of je medewerkers aan anderen toebrengt.

Schade van personeel
Als je personeel (letsel)schade oploopt tijdens werktijd doordat een werknemer bijvoorbeeld zijn/haar hand verbrand tijdens het koken, dan ben je in de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekerd voor deze schades.

Bezorgfiets (E-bike)
Waar schades met een fiets voor particuliere doeleinden meeverzekerd zijn op je particuliere aansprakelijkheidsverzekering, zijn schades veroorzaakt door bezorgfietsen bijna altijd uitgesloten op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is daarom van groot belang ook deze fietsen mee goed te verzekeren.

Verkeersschade Medewerkers (WEGAM)
Als een medewerker tijdens werktijd een verkeersongeval krijgt en schade oploopt, dan kun je hiervoor als werkgever aansprakelijk worden gesteld. Dit geldt voor zowel de materiële- als de letselschade van de medewerker. Uit ervaring weten wij dat dit van enorm belang is om te verzekeren. Als een medewerker invalide raakt tijdens werktijd kunnen de kosten enorm oplopen. Voor meer informatie, neem contact op.

Motorrijtuigen

Naast de eerder genoemde verzekeringen komt het vaak voor dat je voor je horecazaak verschillende voertuigen hebt voor jou en je personeel. Ook hierin is het belang dat je deze voertuigen op de juiste manier verzekerd.

Bezorgauto
Een horecazaak die maaltijden bezorgd kan dit doen met een fiets, brommer, scooter of een auto. Op de meeste autoverzekeringen is maaltijdbezorging uitgesloten. Ook als je maar incidenteel bezorgd met de auto is dit uitgesloten op de meeste verzekeringen. Als het bijvoorbeeld een keer heel druk is en je wilt met de auto bezorgen, is het van belang om hiervoor verzekerd te zijn. Mocht er wat gebeuren en je hebt de auto niet verzekerd tegen maaltijdbezorging, dan kan dit enorme financiële gevolgen hebben bij schade.

Bezorgscooter
Ook voor een bezorgscooter geldt dat maaltijdbezorging is uitgesloten op een reguliere scooterverzekering. Om dit te verzekeren zijn er speciale bezorgscooter verzekeringen. Voor meer informatie over de bezorgscooter verzekering kun je kijken op de pagina voor bezorgscooter verzekering.

Zakelijke bestelauto
Heb je een bestelauto waarmee je bijvoorbeeld de voorraad haalt bij de groothandel, dan is het belangrijk dat je deze ook zakelijke verzekerd. Mocht je ook bezorgen met de bestelauto, dan dient dit ook te worden aangegeven zodat maaltijdbezorging kan worden meeverzekerd.

Zakelijke personenauto
Heb je een personenauto die zakelijk is aangeschaft, maar die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld woon- werkverkeer dan is het van belang om deze wel zakelijk te verzekeren. Ook als je een voertuig privé aanschaft, maar voor zakelijke doeleinden gebruikt dient het voertuig zakelijk verzekerd te worden.

Overige verzekeringen

Ook zijn er mogelijkheden om de onderstaande verzekeringen via ons af te sluiten.

Bedrijfsgebouw
In deze verzekering wordt het pand verzekerd tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld: brand, bliksem, diefstal, storm, neerslag, ontploffing, etc. Ook kunnen de ruiten worden meeverzekerd.

Bedrijfsschade
In de bedrijfsschadeverzekering, verzeker je je tegen financiële risico’s door schade. Als je onderneming bijvoorbeeld door een brand of een storm getroffen wordt en daarmee de werkzaamheden deels of helemaal komen stil te liggen, zal de omzet ook verminderen. Deze financiële schade verzeker je in deze verzekering.

Inventaris Goederen
De inventaris- en goederenverzekering vergoedt schade aan je spullen en voorraad. Onder de inventaris vallen de spullen die niet voor de verkoop zijn bedoeld. Denk hierbij aan de stoelen, tafels en bijvoorbeeld de tap, oven of ander keukenapparatuur. Onder de goederen vallen de spullen die wel voor de verkoop bedoeld zijn. Denk hierbij aan de voorraad van het eten en drinken.

Rechtsbijstand
In de rechtsbijstandsverzekering ben je verzekerd voor de kosten van een jurist/advocaat op het moment dat je een geschil hebt.

Welke verzekeringen kun je afsluiten?

De meeste voorkomende verzekeringen voor een horecazaak zijn:

In de horeca ontstaan er veel branden vanwege een gebrek in de elektrische installatie. Vaak blijkt bij schade dat de elektrische installatie niet goed is onderhouden of dat er geen keuringen hebben plaatsgevonden. Daarom wordt er door de verzekeraars meestal een keuringsrapport conform de SCIOS Scope 8 en/of Scope 10 gevraagd. Mocht deze niet aanwezig zijn, dan kunnen wij hiervoor een inspectie laten inplannen. De Scope 8 is een eis van de Arbowet waar de onderneming aan moet voldoen.

In keukens van horecazaken is brand een groot risico. Hiervoor kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Denk hierbij aan speciale vetbrandblussers, een blusdeken en rook- en koolmonoxidemelders.

Vanuit de verzekeraars is er vaak een eis dat de afzuiginstallatie regelmatig wordt gecontroleerd. Hier kan brand wat in de keuken ontstaat vaak preventief worden voorkomen. Ook hiervoor zijn abonnementen af te sluiten waar wij jou als klant bij kunnen helpen.

Wij helpen je direct bij het verzekeren van je onderneming. Wij kunnen bij het afsluiten van de verzekering dezelfde dag nog een dekking regelen. Na het verzekeren heb je vervolgens een half jaar de tijd om de keuringen uit te laten voeren. Wij kunnen samen met jou hiervoor een afspraak inplannen zodat er een keuringsspecialist langs komt om een keuringsrapport op te maken. 

De kosten van de keuring zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Branche waar de onderneming in werkzaam is;
 • Totale vloeroppervlakte onderneming in m2;
 • Aantal elektrische installaties (meterkasten).

Kosten verzekeringen

In de onderstaande voorbeelden zijn een aantal berekeningen gemaakt per branche voor het verzekeren van de onderneming. Deze berekeningen zijn op basis van fictieve cijfers gemaakt en kunnen afwijken van de daadwerkelijke premies.

Voorbeeld: Bezorgrestaurant

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: €14,31
E-Bike: €19,46
Bezorgscooter: €90,-
Bezorgauto: €80,-
Verkeersschade medewerkers: €14,82
Inventaris-goederen: €12,32

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op de volgende waardes:
Een bruto jaaromzet van €100.000,-;
Inventaris ter waarde van €10.000,-;
Goederen ter waarde van €10.000,-;
Aantal medewerkers: 5
Bezorgauto: WA op basis van 15 schadevrije jaren

Voorbeeld: Café

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: €24,70
Inventaris-goederenverzekering: €31,64

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op de volgende waardes:
Een bruto jaaromzet van €250.000,-;
Inventaris ter waarde van €20.000,-;
Goederen ter waarde van €20.000,-;
Elektrische apparatuur ter waarde van €10.000,-.