fbpx

Jaarlijks doen wij een prolongatie polis check voor al onze klanten. Wat houdt dit in? Prolongatie is het verzekeringswoord voor het verlengen van de verzekering. Stel dat je de verzekering bij ons hebt aangevraagd op 15 mei, dan zal de verzekering verlengd worden op 1 mei het volgende jaar. De prolongatie vindt namelijk altijd plaats op de eerste van de maand van de maand van aanvragen.

 Het opbouwen en terugvallen in schadevrije jaren gaat altijd per voertuig. Heb je meerdere voertuigen dan heeft ieder voertuig zijn eigen schadevrije jaren. Voor zakelijke auto’s en bestelauto’s werkt de opbouw en terugval in schadevrije jaren hetzelfde als bij privé auto’s en gaan alle registraties net als bij particuliere voertuigen via roydata.

Hoe gaat jouw bedrijf om met aansprakelijkheidskwesties? Alle bedrijven kunnen te maken krijgen met aansprakelijkheidskwesties. Of het nu gaat om verkeerd gemonteerde leidingen of schade tijdens het vervoer van producten. De lijst is onuitputtelijk.

Nieuwe service geleverd door onze bedrijfsjurist mr. J. van Vliet

GEPULICEERD | 19-11-2021
Nieuwe service geleverd door onze bedrijfsjurist mr. J. van Vliet
GEPULICEERD | 19-11-2021

Hoe gaat jouw bedrijf om met aansprakelijkheidskwesties?

Alle bedrijven kunnen te maken krijgen met aansprakelijkheidskwesties. Of het nu gaat om verkeerd gemonteerde leidingen of schade tijdens het vervoer van producten. De lijst is onuitputtelijk. Veel kleine ondernemers maken geen gebruik van algemene voorwaarden, terwijl dit steeds vaker een eis is van verzekeraars. Hierdoor kunnen klanten aansprakelijk gehouden worden voor schades die gemakkelijk waren uit te sluiten via deze algemene voorwaarden. De bedrijfsjurist van JW Verzekeringen biedt daarom sinds kort de mogelijkheid om voor haar klanten de algemene voorwaarden op te stellen. Hiermee kan de aansprakelijkheid waar mogelijk wordt uitgesloten of beperkt. 

Vermijd vervelende kwesties

Voorkom (hoge) schadeclaims

Laat de specialist jouw zorgen ontnemen

Algemene voorwaarden steeds meer van deze tijd

Het belang van goede algemene voorwaarden is dat zowel jij als de verzekeraars minder te maken krijgen met aansprakelijkheidsclaims. Dit is de voornaamste reden voor verzekeraars om tegenwoordig van klanten te verlangen dat zij werken met algemene voorwaarden. Uiteraard gaat het bij de algemene voorwaarden niet alleen om het beperken of uitsluiten van aansprakelijkheid. Wanneer gewerkt wordt met algemene voorwaarden, zijn er een tal van onderwerpen automatisch geregeld bij het sluiten van een overeenkomst. Dit voorkomt onduidelijkheden.

Je kunt bij meerdere verzekeraars terecht

Berscherm je werkactiveiten en die van jouw personeel

Ondernemen zonder zorgen

Het is voor een opdrachtgever meteen duidelijk waar de overeenkomst aan voldoet qua leverings- en betalingstermijnen of hoe lang een offerte geldig is. Maar ook de meer specifieke omstandigheden van een bedrijf worden in de algemene voorwaarden verwerkt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het eigendomsvoorbehoud of de intellectuele eigendomsrechten. 

Laat een erkende bedrijfsjurist jouw bedrijf bijstaan

Aangezien je als bedrijf het liefst bezig bent met het doen van zaken en jouw werk, zit je er niet op te wachten om zelf aandacht te moeten besteden aan het opstellen van de algemene voorwaarden. Daar komt nog eens bij dat algemene voorwaarden een onderdeel zijn van een overeenkomst en een overeenkomst beheerst wordt door het recht. Dit betreft dus werk voor personen die hier verstand van hebben, want verkeerde algemene voorwaarden kunnen ongewilde gevolgen hebben. Sinds kort wordt er vanuit JW Verzekeringen een nieuwe service verleend aan haar klanten. Namelijk het opstellen van de algemene voorwaarden voor haar klanten. JW Verzekeringen heeft een eigen bedrijfsjurist die de rechtenstudie heeft afgerond. Zodoende weet hij waar hij op moet letten bij het opstellen van algemene voorwaarden. Door de nauwe samenwerking tussen de zakelijke verzekeringsadviseurs en de bedrijfsjurist binnen JW Verzekeringen worden de risico’s in kaart gebracht. Hierdoor sluiten de algemene voorwaarden naadloos aan op de risico’s van jouw onderneming.

Spijkerdichte algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden op maat

Persoonlijk contact met onze bedrijfsjurist

Ben je een kleine ondernemer en klant bij JW Verzekeringen en maak je nog geen gebruik van algemene voorwaarden in uw bedrijfsvoering? Neem gerust contact met JW Verzekeringen op voor de mogelijkheden.

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering vergelijken voor alle soorten bestelauto’s. Sluit makkelijk en snel online de goedkoopste Bestelautoverzekering af. Direct verzekerd!

Zakelijke Autoverzekering

Zakelijke Autoverzekering vergelijken voor alle soorten zakelijke auto’s. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van alle soorten zakelijke auto’s en tevens de goedkoopste.

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering vergelijken voor alle soorten bestelauto’s. Sluit makkelijk en snel online de goedkoopste Bestelautoverzekering af. Direct verzekerd!

Zakelijke Autoverzekering

Zakelijke Autoverzekering vergelijken voor alle soorten zakelijke auto’s. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van alle soorten zakelijke auto’s en tevens de goedkoopste.

JW Verzekeringen

Meer Artikelen Lezen