fbpx

JW nieuwe bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor taxibedrijven

JW nieuwe bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor taxibedrijven

Voor alle taxiondernemers, van Uber- en Bolt- chauffeurs tot zorgvervoerders, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering. Op het moment dat je schade veroorzaakt tijdens jouw werk aan anderen moet jij deze schade aan anderen (vanuit jouw privévermogen) vergoeden. Niet alleen voor kleine schades, zoals het beschadigen van bagage, maar ook voor grotere schades, zoals letselschades, kun jij aansprakelijk zijn.

Risico’s voor de eenmanszaak taxichauffeurs

Voor alle taxiondernemers, van Uber– en Bolt– chauffeurs tot zorgvervoerders, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering. Op het moment dat je schade veroorzaakt tijdens jouw werk aan anderen moet jij deze schade aan anderen (vanuit jouw privévermogen) vergoeden. Niet alleen voor kleine schades, zoals het beschadigen van bagage, maar ook voor grotere schades, zoals letselschades, kun jij aansprakelijk zijn.

Risico’s voor taxiondernemer met personeel

Taxiondernemers met personeel lopen – naast het risico om zelf schade te veroorzaken aan anderen – ook het risico dat hun personeel schade veroorzaakt aan anderen of dat hun personeel zelf schade oploopt. Als een werknemer (letsel-)schade oploopt tijdens zijn werk kan hij zijn werkgever hiervoor aansprakelijk stellen. Zelfs als een werknemer (letsel-)schade aan zichzelf toebrengt kan hij jou als werkgever hiervoor aansprakelijk stellen.

Bestaande dossiers overnemen

Heb je een lopende schade en wil jij dat de juristen van JW alles voor je uit handen nemen? Whatsapp ons gerust op 0727433817 en wij helpen je direct! Reactie binnen 5 minuten. 

Onze Juristen

Onze juristen staan direct voor je klaar. Direct antwoord op Whatsapp

Voorbeeldschade eenmanszaak

Voorbeeld 1: Je ontvangt een forse claim van een passagier die je hebt geholpen bij het uitstappen van de taxi. Daarbij is de passagier gevallen en is zijn heup verbrijzeld. Voor de gevolgschade van zijn letsel stelt hij de taxichauffeur aansprakelijk.
Voorbeeld 2: Bij het sluiten van de taxideur zat de hand van een klant tussen de deur. Zijn hand is gebroken, waardoor hij met zijn gebroken hand zijn werk 4 maanden niet kan uitoefenen. Voor zijn gemiste loon en ziekenhuiskosten wordt de taxiondernemer aansprakelijk gesteld.

Voorbeeldschade taxiondernemer met personeel

Jouw werknemer parkeert de taxi, steekt over op een fietspad en wordt aangereden door een elektrische fiets. De fietser en jouw werknemer vallen en hebben beide letsel. Jij kan als werkgever aansprakelijk worden gesteld voor zowel de letselschade van jouw werknemer als van de fietser. Heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten? Dan betaalt deze verzekering de schade tot maximaal €2.500.000,- van zowel de fietser als jouw werknemer.

Heb je geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dan draait jouw onderneming of jijzelf op voor deze schade. Kun je het niet betalen? In het ergste geval zullen jouw koopwoning en taxi worden verkocht om de tegenpartij zijn schade te kunnen voldoen.

Scherpe prijzen met grote voordelen


Tarieven

  • 1 taxi € 9,58 vast tarief per maand inclusief assurantiebelasting.
  • 2 taxi’s € 17,14 vast tarief per maand inclusief assurantiebelasting.
  • 3 taxi’s € 24,20- vast tarief per maand inclusief assurantiebelasting.
  • Meer dan 3 voertuigen, collectieve premie met maatwerk op basis van omzet

Voordelen

  • Het product voldoet aan de eisen van TX-keur.
  • Vast laag exclusief tarief met collectiviteitskorting
  • Jaarlijks jouw omzetcijfers doorgeven is niet nodig
  • Speciaal afgestemd op taxiondernemers
  • Dekking tot €2.500.000,- per gebeurtenis
JW nieuwe bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor taxibedrijven
JW Verzekeringen

Meer Nieuws